ПЕСАК ТОРТА - ДОСТОЈНА СВАКЕ ПРАЗНИЧНЕ ТРПЕЗЕ: Слатка и неодољива, а спрема се брзо, лако и без печења
Песак торта, савршенство укуса које се не пече и прави се једноставно и брзо.

Фото Printskrin Youtube
Састојци:
- 1 л млека
- 4 кесице пудинга од ваниле
- шећер 300 г
- маргарин 250 г
- млевени кекс 200 г
- кокосово брашно 200 г
- ораси, млевени 200 г
- 1 кесица шлага
- ораси, сецкани 2 кашике
Припрема:
У литар млека скувајте четири пудинга од ваниле. Пудинг охладите, па у њега додајте маргарин или маслац пенасто умућен са шећером. Смесу поделите на три дела. У један део додајте кокосово брашно, у други млевене орахе, а у трећи млевени кекс. Треба да додате толико састојака да пудинг може лепо да се размазује. У калуп за торту ставите прво фил са кексом, преко фил с кокосом, а на крају с орасима или ренданом чоколадом. Торту украсите умућеним шлагом и ставите у фрижидер да се стегне. Пре сервирања поспите грубо сецканим орасима које сте мало пропекли на тефлонском тигању.
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНУ НАЈЛОН ТОРТУ: Посластица која увек успе (ВИДЕО)
26. 11. 2024. у 17:00

МЕДЕНА ТОРТА: Уколико нисте испробали рецепт, сада је прави час (ВИДЕО)
25. 11. 2024. у 17:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)