НЕОДОЉИВИ ЧОКОЛАДНИ РАСПУЦАНЦИ: Једноставна посластица која ће вас одушевити
Припрема чоколадних распуцанаца је једноставна, а резултат је фантастичан – хрскави споља, мекани изнутра, са богатим чоколадним укусом који се топи у устима.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 200 г тамне чоколаде (минимум 50% какаоа)
- 150 г шећера
- 2 јајета
- 1 кашичица ванилин шећера
- 150 г брашна
- 1/2 кашичице прашка за пециво
- Прстохват соли
- 100 г несланог путера, отопљеног
- 50 г какао праха
- 50 г прах шећера (за посипање)
Припрема:
У малој посуди отопите тамну чоколаду на пари или у микроталасној пећници. Оставите да се мало охлади док припремате остале састојке.
У већој посуди умутите јаја са шећером и ванилин шећером док смеса не постане светла и пенаста, отприлике 3-5 минута.
У смесу са јајима додајте отопљену чоколаду и отопљени путер. Добро сједините све састојке. У другој посуди помешајте брашно, какао прах, прашак за пециво и прстохват соли. Постепено додајте ову мешавину у течну смесу, мешајући док не добијете густу и лепљиву смесу. Покријте посуду са смесом и ставите је у фрижидер на најмање 2 сата, или чак преко ноћи. Ово је кључни корак да би колачићи добили своју карактеристичну текстуру. Када је смеса охлађена, узимајте малу количину смесе и обликујте куглице, величине ораха. Уваљајте сваку куглицу у прах шећер, тако да буде равномерно прекривена.
Загрејте рерну на 180 °C и обложите плех папиром за печење. Ставите куглице на плех, остављајући довољно простора између њих, јер ће се током печења проширити. Печете их око 10-12 минута, док не постану чврсти споља, али мекани изнутра.
Оставите колачиће да се охладе на плеху неколико минута пре него што их пренесете на решетку да се потпуно охладе.
Ови чоколадни распуцанци ће се с временом стврднути, а њихов спољни слој ће постати прелеп и крцкав, док ће унутрашњост остати мекана и сочна.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЛАВА КОЛАЧ: Савршена чоколадна посластица која крије најукусније изненађење (ВИДЕО)
08. 01. 2025. у 18:18Новости онлине

СПРЕМИТЕ ШАМПИТУ: Најкремастији колач, који буди носталгију на дане детињства
07. 01. 2025. у 14:00Новости онлине

КАПУЋИНО КОЦКЕ: Једноставан колач који се топи у устима (ВИДЕО)
02. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

КОЛАЧ СА МАКОМ И КАРАМЕЛ КРЕМОМ: Пробајте нешто једноставно, а другачије
01. 01. 2025. у 19:00Новости онлине

АМБАСАДА СРБИЈЕ ХИТНО РЕАГОВАЛА: Скандалозна изјава потпредседника Владе Северне Македоније
АМБАСАДА Србије у Скопљу изразила је данас дубоку забринутост поводом изјаве потпредседника Владе Северне Македоније задуженог за добро управљање Арбена Фетаија поводом 26. годишњице агресије НАТО-а на СР Југославију, која "не доприноси изградњи узајамног поштовања између две земље.
25. 03. 2025. у 19:11

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

Невин лежао у затвору 46 година, сада добија МАСНУ ОДШТЕТУ - али штету ништа неће моћи да умањи
ОДШТЕТА износи око 83 долара по дану за сваки дан који је Ивао Хакамада провео у затвору.
25. 03. 2025. у 10:23
Коментари (0)