ЧОКОЛАДНА ТРИЛОГИЈА: Феноменална торта са три врсте чоколаде
Верујемо да нико не може да одоли тортама од чоколаде.

Printscreen/Youtube/Cookist Wow
Састојци:
За подлогу:
- 4 јајета
- 150 г шећера у праху
- 2 кашике какаоа
- 2 кашике кромпировог скроба
За фил:
- 20 г листова желатина
- 6 жуманаца
- 50 г шећера
- 500 мл млека
- екстракт ваниле
- 100 г беле чоколаде
- 100 г црне чоколаде
- 100 г млечне чоколаде
- 640 мл слатке павлаке
За декорацију:
- Чоколадне мрвице
Припрема:
Одвојите беланца и жуманца. Беланца умутите у чврст снег са 100 г шећера у праху. Жуманца умутите са преосталим шећером док не добијете пенасту смесу. Шпатулом лагано умешајте умућена беланца у смесу од жуманаца. Додајте какао и кромпиров скроб и промешајте да се сједини. Припремљену смесу сипајте у плех обложен папиром за печење и поравнајте шпатулом. Пребаците у рерну и пеците на 200 °C 10 минута. Испечену кору за торту ставите на даску за сечење и, уз помоћ калупа за чизкејк, исеците круг пречника 24 цм. Пребаците добијену кору у калуп за торту.
У чинију ставите листиће желатина и сипајте воду. Оставите на страну неколико минута. Додајте жуманца, шећер, млеко и екстракт ваниле у шерпу и сједините. Додајте желатин добро оцеђен и добро промешајте док не добијете фил одговарајуће густине. Затим поделите на три дела. Белу чоколаду отопити и сипати у прву трећину смесе. Мешајте да се сједини. Поновите поступак са црном и млечном чоколадом. Пустите да се филови потпуно охладе у фрижидеру.
Умутите слатку павлаку па поделите на три дела. У сваки чоколадни део умешајте по трећину шлага. Преко коре ставите најтамнији фил па ставите у замрзивач на 20 минута. Поновите поступак са млечном чоколадом. Након што прође, сипајте фил од беле чоколаде. Пребаците у фрижидер на три сата. После три сата украсити торту чоколадним листићима или чоколадним мрвицама.
(stvarukusa)
Препоручујемо

БЕЗГЛУТЕНСКА ТОРТА СА ЈАБУКАМА: По рецепту Џејмија Оливера, једноставан слаткиш за све прилике
14. 01. 2025. у 18:58Новости онлине

ЛАГАНА И КРЕМАСТА: Пуслица торта, старинска посластица са којом нема грешке
13. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

БАНАНА СПЛИТ ТОРТА: Непобедива посластица коу сви обожавају
09. 01. 2025. у 15:45Новости онлине

СПОЉА ХРСКАВА, ИЗНУТРА НЕОДОЉИВО КРЕМАСТА: Зимска бисквит торта (ВИДЕО)
11. 01. 2025. у 15:00Новости онлине

ШОК ОТКРИЋЕ, ЕВО КО ВОДИ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ! Вучићевић разоткрио блокадерско-криминалну хоботницу, у све умешан ректор Ђокић!
ГЛАВНИ уредник Информер ТВ Драган Ј. Вучићевић открио је шокантне податке о медијско-политичкој, блокадерској криминалној хоботници која се крије иза покушаја изазивања грађанског рата у Србији.
20. 07. 2025. у 15:05

ШОК ПРИЗОР НА ЕВЗОНИЈУ: Човек стигао на границу у ово време, нема живе душе! Ево када да кренете пут Грчке
ЛЕТЊИ одмор за многе грађане Србије и региона започиње у бескрајном реду на граничном прелазу Евзони, на улазу из Северне Македоније у Грчку.
20. 07. 2025. у 11:15

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)