ЧОКОЛАДНА ТРИЛОГИЈА: Феноменална торта са три врсте чоколаде

Јована Васић

24. 01. 2025. у 15:00

Верујемо да нико не може да одоли тортама од чоколаде.

ЧОКОЛАДНА ТРИЛОГИЈА: Феноменална торта са три врсте чоколаде

Printscreen/Youtube/Cookist Wow

Састојци:

За подлогу:

  • 4 јајета
  • 150 г шећера у праху
  • 2 кашике какаоа
  • 2 кашике кромпировог скроба

За фил:

  • 20 г листова желатина
  • 6 жуманаца
  • 50 г шећера
  • 500 мл млека
  • екстракт ваниле
  • 100 г беле чоколаде
  • 100 г црне чоколаде
  • 100 г млечне чоколаде
  • 640 мл слатке павлаке

За декорацију:

  • Чоколадне мрвице

Припрема:

Одвојите беланца и жуманца. Беланца умутите у чврст снег са 100 г шећера у праху. Жуманца умутите са преосталим шећером док не добијете пенасту смесу. Шпатулом лагано умешајте умућена беланца у смесу од жуманаца. Додајте какао и кромпиров скроб и промешајте да се сједини. Припремљену смесу сипајте у плех обложен папиром за печење и поравнајте шпатулом. Пребаците у рерну и пеците на 200 °C 10 минута. Испечену кору за торту ставите на даску за сечење и, уз помоћ калупа за чизкејк, исеците круг пречника 24 цм. Пребаците добијену кору у калуп за торту.

У чинију ставите листиће желатина и сипајте воду. Оставите на страну неколико минута. Додајте жуманца, шећер, млеко и екстракт ваниле у шерпу и сједините. Додајте желатин добро оцеђен и добро промешајте док не добијете фил одговарајуће густине. Затим поделите на три дела. Белу чоколаду отопити и сипати у прву трећину смесе. Мешајте да се сједини. Поновите поступак са црном и млечном чоколадом. Пустите да се филови потпуно охладе у фрижидеру.

Умутите слатку павлаку па поделите на три дела. У сваки чоколадни део умешајте по трећину шлага. Преко коре ставите најтамнији фил па ставите у замрзивач на 20 минута. Поновите поступак са млечном чоколадом. Након што прође, сипајте фил од беле чоколаде. Пребаците у фрижидер на три сата. После три сата украсити торту чоколадним листићима или чоколадним мрвицама.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.

01. 04. 2025. у 12:17

Коментари (0)

РУСИ СЛАВЕ: Русија добила сјајну вест из Београда