ЧОКОЛАДНА ТРИЛОГИЈА: Феноменална торта са три врсте чоколаде

Јована Васић

24. 01. 2025. у 15:00

Верујемо да нико не може да одоли тортама од чоколаде.

ЧОКОЛАДНА ТРИЛОГИЈА: Феноменална торта са три врсте чоколаде

Printscreen/Youtube/Cookist Wow

Састојци:

За подлогу:

  • 4 јајета
  • 150 г шећера у праху
  • 2 кашике какаоа
  • 2 кашике кромпировог скроба

За фил:

  • 20 г листова желатина
  • 6 жуманаца
  • 50 г шећера
  • 500 мл млека
  • екстракт ваниле
  • 100 г беле чоколаде
  • 100 г црне чоколаде
  • 100 г млечне чоколаде
  • 640 мл слатке павлаке

За декорацију:

  • Чоколадне мрвице

Припрема:

Одвојите беланца и жуманца. Беланца умутите у чврст снег са 100 г шећера у праху. Жуманца умутите са преосталим шећером док не добијете пенасту смесу. Шпатулом лагано умешајте умућена беланца у смесу од жуманаца. Додајте какао и кромпиров скроб и промешајте да се сједини. Припремљену смесу сипајте у плех обложен папиром за печење и поравнајте шпатулом. Пребаците у рерну и пеците на 200 °C 10 минута. Испечену кору за торту ставите на даску за сечење и, уз помоћ калупа за чизкејк, исеците круг пречника 24 цм. Пребаците добијену кору у калуп за торту.

У чинију ставите листиће желатина и сипајте воду. Оставите на страну неколико минута. Додајте жуманца, шећер, млеко и екстракт ваниле у шерпу и сједините. Додајте желатин добро оцеђен и добро промешајте док не добијете фил одговарајуће густине. Затим поделите на три дела. Белу чоколаду отопити и сипати у прву трећину смесе. Мешајте да се сједини. Поновите поступак са црном и млечном чоколадом. Пустите да се филови потпуно охладе у фрижидеру.

Умутите слатку павлаку па поделите на три дела. У сваки чоколадни део умешајте по трећину шлага. Преко коре ставите најтамнији фил па ставите у замрзивач на 20 минута. Поновите поступак са млечном чоколадом. Након што прође, сипајте фил од беле чоколаде. Пребаците у фрижидер на три сата. После три сата украсити торту чоколадним листићима или чоколадним мрвицама.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОД ДОДИКА ДО ЕСТРАДЕ: Ко је све од познатих био код патријарха Порфирија на слави? На челу стола позната певачица (ФОТО)

ОД ДОДИКА ДО ЕСТРАДЕ: Ко је све од познатих био код патријарха Порфирија на слави? На челу стола позната певачица (ФОТО)

ПАТРИЈАРХ Порфирије прославио је други дан славе Светог Јована Крститеља, а поред деце са КиМ, присутне су биле и многе познате личности.

24. 01. 2025. у 10:33 >> 10:43

Коментари (0)

ТЕНИСКИ СВЕТ У ЧУДУ: Друга тенисерка света згрозила навијаче, ово нико није очекивао (ВИДЕО)