СОЧНО КРЕМАСТО УЖИВАЊЕ: Розен торта са маком и белом чоколадом
Уживајте у овој кремастој розен торти са маком и белом чоколадом!

Фото Shutterstock
Састојци:
куповне Розен коре – 1 паковање, око 8-10 кора
Фил са маком:
500 мл млека
150 г шећера
150 г млевеног мака
2 кашике гриза
1 кашичица екстракта ваниле
100 г путера
Фил са белом чоколадом:
500 мл млека
150 г беле чоколаде
2 кашике густина (скроб)
100 г шећера
100 г путера
Глазура:
150 г беле чоколаде Фото Shutterstock
3 кашике уља
Припрема розен торте:
Фил са маком: У шерпу сипати млеко и шећер, па загрејати до кључања. Додати млевени мак и кувати на лаганој ватри 2-3 минута. Умутити гриз са мало хладног млека и додати у мак, уз стално мешање док се не згусне. Додати ванилу и путер, мешати док се не отопи и сједини. Оставити да се мало прохлади.
Фил са белом чоколадом: У 400 мл млека ставити шећер и загрејати до кључања. У преосталих 100 мл млека размутити густин и сипати у кључало млеко. Кувати док се не згусне. Додати белу чоколаду и мешати док се не отопи. Склонити са ватре и умешати путер док не постане глатко.
Слагање торте: На тацну ставити прву Розен кору и премазати танким слојем фила са маком. Покрити следећом кором, па нанети фил са белом чоколадом. Наставити наизменично док се не потроше сви састојци, завршавајући са кором.
Савети:
- Оставити торту у фрижидеру најмање 6 сати, најбоље преко ноћи, да се лепо стегне.
- Можете додати мало рума или лимунове корице у фил за додатни шмек.
- Сећи оштим ножем загрејаним у врелој води да би парчићи били уредни.
Глазура: Отопити белу чоколаду са уљем на пари или у микроталасној. Прелити преко последње коре и лепо поравнати.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)