ЧОКОЛАДНИ ЛАВА МАФИНИ СА МАЛИНОМ: Чоколадна фантазија која се топи у устима
Чоколадни лава мафини са малином имају савршену комбинацију укуса и лако се праве.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 240 г брашна
- ½ кашичице прашка за пециво
- ¼ кашичице соде бикарбоне
- ¼ кашичице соли
- 120 г несланог путера, омекшаног
- 120 г шећера
- 2 велика јајета
- 1 кашичица екстракта ваниле
- 120 г незаслађеног какао праха
- 120 мл млека
- 240 г свежих малина
- 115 г црне чоколаде (за центар)
- 2 кашике слатке павлаке
- 2 кашике шећера у праху (опционо, за посипање)
Припрема:
За мафине загрејте рерну на 175°Ц и обложите калуп за мафине папирним корпицама. Помешајте суве састојке у чинији - брашно, прашак за пециво, соду бикарбону и со. Затим у посебној посуди умутите путер и шец́ер док не постану лагани и пахуљасти. Умутите једно по једно јаје, а затим умешајте екстракт ваниле. Умешајте какао прах док се потпуно не сједини.
Постепено помешајте суве састојке, наизменично са млеком, док се не сједине. У смесу лагано умешајте малине. У међувремену отопите црну чоколаду и слатку павлаку. Напуните калупе за мафине малом количином теста, додајте кашичицу отопљене чоколаде у средину и прелијте преосталим тестом.
Пеците 18-22 минута, док се не стегне око ивица. Оставите мафине да се охладе и украсите. Уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЈЕДНОСТАВАН И БРЗ ДОРУЧАК: Јогурт мафини са шунком и сиром
13. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ДУБАИ МАФИНИ: Мекани залогајчићи лепши и од чоколаде
15. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

МАФИНИ СА ЈАБУКАМА И ОРАСИМА: Савршена комбинација мириса и укуса (ВИДЕО)
10. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)