КУГЛИЦЕ ОД БЕЛЕ ЧОКОЛАДЕ И МАЛИНА: Спој укуса одушевиће чак и најпробирљиве сладокусце
Куглице од беле чоколаде и малина су попут чизкејка, лако се праве и врло су укусне.

Foto: prt scr / instagram / chef_zouheir / canva
Састојци:
- 230 г крем сира, омекшаног
- 120 г шећера у праху
- 1 кашичица ванилиног екстракта
- 120 г беле чоколаде, отопљене
- 60 г пасираних малина
- 240 г млевеног кекса
- 120 г комадића беле чоколаде, за премазивање
- свеже малине, за украс
Припрема:
Како бисте направили куглице, у великој посуди умутите омекшани крем сир, док не постане гладак и кремаст. Додајте шећер у праху и екстракт ваниле, па мешајте док се потпуно не сједине. Умешајте отопљене комадиће беле чоколаде и пире од малина да се добро сједине.
Постепено додајте млевени кекс, мешајући, док се не добије конзистенција налик на тесто. Рукама разваљајте смесу у куглице и ставите их на плех обложен папиром за печење.
Охладите куглице у фрижидеру најмање 1 сат да се стегну. Када се охладе, истопите преостале комадиће беле чоколаде. Умочите сваку куглицу у отопљену белу чоколаду, пазећи да је потпуно обложена. Вратите их на папир да се стегну.
За додатни укус, сваку куглицу поспите свежом малином и прелијте додатном отопљеном белом чоколадом. Охладите куглице најмање 30 минута пре сервирања. Уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ПУДИНГ ОД ЈАБУКА: Идеалан слаткиш после ручка
22. 02. 2025. у 15:00Joвана Васић

КОЛАЧ ОД ВИШАЊА У СИРУПУ ОД ПРОСЕКА: Рецепт који ће одушевити све сладокусце
18. 02. 2025. у 09:00Новости онлине

РОЛАТ БАЈКА: Мекан и кремаст слаткиш за целу породицу
20. 02. 2025. у 13:00Новости онлине

КОЛАЧ ЛЕДЕНО БРДО: Феноменални кремасти дезерт, топи се у устима (ВИДЕО)
15. 02. 2025. у 11:00Јована Васић

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)