КОЛАЧ ИЗ ШОЉЕ СПРЕМАН ЗА 5 МИНУТА: Савршен начин да се на брзину засладите
Неретко се дешава да нам време стоји на путу ка добром колачу. То не мора бити случај, захваљујући овом брзом рецепту за колач из шоље. Брза верзија чоколадног лава колача биће идеалан начин да се засладите, а припрема траје свега пет минута.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 јаје
- 3 кашике брашне
- једна трећина шоље млека
- 100 г црне чоколаде
- 50-70 г какаа
- мало уља
- 2 кашике шећера
- со
Припрема:
Узмите већу шољу у коју ћете припремати колач. Премажите је изнутра уљем у танком слоју. Додајте брашно, шећер, какао, јаје, млеко, мало уља и прстохват соли.
Полако додајте млеко и мешајте кашиком. Изломите чоколаду на коцкице и умешајте у добијену смесу. Ако је превише ретка, додајте још брашна, а ако је прегуста онда мало још млека. Убаците у микроталасну на три минута. Ако немате микроталасну, убаците у рерну на 180 степени пет до седам минута.
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

БЕЛЕ ШТАНГЛЕ: Савршен спој кекса и ораха, класика која не излази из моде
12. 03. 2025. у 15:00

КОЛАЧ СНЕГУЉИЦА: Најкремастија посластица која се спрема за 15 минута (ВИДЕО)
27. 02. 2025. у 12:30Јована Васић

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (1)