МАФИНИ СА ЦРНОМ ЧОКОЛАДОМ И КУПИНАМА: Брза и укусна посластица
Мафини са црном чоколадом и купинама су једноставни за прављење и имају савршен спој слатког и киселог.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За мафине:
- 240 г брашна
- 75 г незаслађеног какао праха
- 1/2 кашичице соде бикарбоне
- 1/2 кашичице соли
- 250 шећера
- 2 велика јајета
- 110 г отопљеног путера
- 1 кашичица ванилиног есктракта
- 300 мл млаћенице
- 360 г пасираних купина
- 240 г црне чоколаде
За глазуру:
- 100 г омекшаног путера
- 200 г шећера у праху
- 300 г пасираних купина
- 1 кашичица ванилиног екстракта
- свеже купине за украс
Припрема:
Како бисте направили мафине, загрејте рерну на 175°Ц и припремите калуп за мафине тако што ћете га обложите корпицама. У посуди помешајте брашно, какао прах, соду бикарбону и со. У посебној посуди умутите растопљени путер и шећер, а затим умешајте јаја, екстракт ваниле и пасиране купине.
Постепено наизменично додајте суве састојке и млаћеницу, лагано мешајући да се сједине. На крају умешајте отопљену црну чоколаду. Напуните калупе за мафине до три четвртине и пеците 18-20 минута. Оставите да се потпуно охладе.
У чинији за мешање умутите омекшали путер, шећер у праху, пире од купина и екстракт ваниле док смеса не постане глатка. По потреби прилагодите конзистенцију слатком павлаком. Украсите и ставите купину на врх сваког мафина. Уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

САВРШЕНИ БРЗИ ДОРУЧАК: Мафини са качкаваљем и спанаћем
25. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ДУБАИ МАФИНИ: Мекани залогајчићи лепши и од чоколаде
15. 01. 2025. у 13:00Новости онлине

ЧОКОЛАДНИ МАФИНИ: Припремите омиљени слаткиш за све генерације
27. 12. 2024. у 11:00

МАФИНИ СА ЈАБУКАМА И ОРАСИМА: Савршена комбинација мириса и укуса (ВИДЕО)
10. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)