МЕКАН И СОЧАН КОЛАЧ ОД ГРИЗА: Припремљен по традиционалном турском рецепту, одушевиће вас једноставношћу и богатим укусом

Јована Васић

08. 04. 2025. у 14:30

Турски колач је једноставан и укусан десерт који је одличан избор за све љубитеље брзе и слатке хране. Са гризом, овај колач је изузетно сочан и укусан, а припрема се без много труда.

МЕКАН И СОЧАН КОЛАЧ ОД ГРИЗА: Припремљен по традиционалном турском рецепту, одушевиће вас једноставношћу и богатим укусом

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 шоља гриза
  • 1 чаша шећера (количину шећера можете мало смањити по свом укусу)
  • 1 чаша воде
  • 75 г масти

Припрема:

У посуди помешајте шећер и воду док се шећер не растопи. У тигању отопите маст и сипајте гриз па пржите док гриз не промени боју. Затим у тигањ додајте мешавину воде и шећера и крчкајте док се све лепо не сједини. Када крене смеса да се згушњава значи да је готова.

Сипајте у калуп са одвојивим ивицама и оставите 20ак минута пре него што скинете ивице, исечете и послужите.

Савет:

За додатни укус, можете у сируп додати мало ванилин шећера или неколико капи лимуна, што ће колачу дати освежавајућу ноту.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ХРВАТ ЗГРОЗИО ШПАНИЈУ: Урадио ово, сад по цео дан мора да се извињава