МЕКАН И СОЧАН КОЛАЧ ОД ГРИЗА: Припремљен по традиционалном турском рецепту, одушевиће вас једноставношћу и богатим укусом
Турски колач је једноставан и укусан десерт који је одличан избор за све љубитеље брзе и слатке хране. Са гризом, овај колач је изузетно сочан и укусан, а припрема се без много труда.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 шоља гриза
- 1 чаша шећера (количину шећера можете мало смањити по свом укусу)
- 1 чаша воде
- 75 г масти
Припрема:
У посуди помешајте шећер и воду док се шећер не растопи. У тигању отопите маст и сипајте гриз па пржите док гриз не промени боју. Затим у тигањ додајте мешавину воде и шећера и крчкајте док се све лепо не сједини. Када крене смеса да се згушњава значи да је готова.
Сипајте у калуп са одвојивим ивицама и оставите 20ак минута пре него што скинете ивице, исечете и послужите.
Савет:
За додатни укус, можете у сируп додати мало ванилин шећера или неколико капи лимуна, што ће колачу дати освежавајућу ноту.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)