РАЗБАРУШЕНА ПОСЛАСТИЦА СА КОКОСОМ: Чупавци, колачи нашег детињства

Новости онлине

21. 04. 2025. у 07:00

Уколико волите кокос, ово су прави колачи за вас, јер га има баш свуд по њима!

РАЗБАРУШЕНА ПОСЛАСТИЦА СА КОКОСОМ: Чупавци, колачи нашег детињства

Фото Shutterstock

Потребно је 

за бисквит:

- 4 јајета

- 250 г шећера

- 250 г брашна

- 5 г рум шећера

- 1 дл млека

- 1 дл уља

- кесица прашка за пециво

- прстохват соли

За фил:

- 2,5 дл млека

- 200 г црне чоколаде

- 4 кашике шећера

- 150 г маслаца

- рум, по жељи

Још:

- кокосово брашно за „ваљање“

Припрема:

У дубљу чинију ставите јаја и шећер, па мутите миксером све док се смеса не удвостручи. Затим умешајте уље и млеко, додајте суве састојке (брашно, прстохват соли и прашак за пециво) и мешајте док се сви састојци не повежу у глатку смесу. Сипајте у плех обложен пек папиром и пеците у загрејаној рерни на 170 степени, док не добије златно жуту боју. Проверите чачкалицом да ли је печено. У међувремену направите чоколадни фил у који ћете умакати колач. У шерпицу ставите млеко, шећер, маслац и чоколаду, па загрејте до тачке кључања, повремено мешајући. Још топао бисвит исеците на коцке, сваки комадић умачите у топао фил, па уваљајте у кокосово брашно. Веома је важно да и бисквит и фил буду топли, јер ће тако колач упити више фила и постати сочнији.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ: Студенти блокадери траже да се пусте терористи