ЈЕДНОСТАВАН РЕЦЕПТ ЗА ЧУПАВЦЕ У ОБЛИКУ МАФИНА: Још слађи и укуснији, правићете стално

Новости онлине

22. 04. 2025. у 13:00

Савршен спој чупаваца и мафина у једном десерту, прсте да полижете.

ЈЕДНОСТАВАН РЕЦЕПТ ЗА ЧУПАВЦЕ У ОБЛИКУ МАФИНА: Још слађи и укуснији, правићете стално

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 180 г брашна
  • 180 г шећера
  • 1/2 кесица прашка за пециво
  • 2 кашике меда
  • 2 јајета
  • 30 г путера 
  • 100 мл млека

За чоколадну глазуру:

  • 100 г путера
  • 100 г шећера
  • 2 кашике какаоа
  • 100 мл млека
  • 100 г кокоса

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди помешајте брашно, шећер, прашак за пециво, мед, јаја и отопљени путер. Сједините састојке, па постепено сипајте млеко и добро промешајте. Смесу преручите у калуп за мафине обложен папирним калупима. Али немојте да пуните до врха, зато што мафини треба да нарасту. Пеците око 25 минута, у рерни загрејаној на 180 степени. Засебно отопите путер, шећер и какао у шерпи. Додајте млеко и мешајте док се све не сједини. Мафине умачите у чоколадну глазуру, па у кокос. Пријатно!

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.

22. 04. 2025. у 12:01

Коментари (0)

ФОЛКЕР ХИТНО ХОСПИТАЛИЗОВАН: Слошило му се синоћ на наступу - још је у болници