РЕФОРМА ТОРТА: Уживајте у дивном укусу овог посебног десерта
Реформа торта је позната по сочним корама од ораха и богатом крему од жуманаца и чоколаде.

Foto: Shutterstock
Састојци:
за коре:
- беланаца 12
- шећер 12 кашика
- брашно 2 кашике
- уље 2 кашике
- млевени ораси 24 кашике (око 300 г)
за фил:
- жуманца 12
- јаје 1
- шећер 13 кашика
- чоколада за кување 200 г
- маслац 125 г
- маргарин 125 г
- ванилин шећер 1 кесица
Припрема:
Умутити 6 беланаца са 6 кашика шећера, додати кашику брашна, кашику уља и 12 кашика млевених ораха. Лагано измешати варјачом. Усути у плех (35 x 25 цм), подмазан или обложен папиром за печење. Пећи 20 минута у рерни загрејаној на 180 Ц. На исти начин направити још једну кору. Кад се охладе, исећи уздуж, од једне се добију две, 35 x 12,5 цм.
Жуманца и 1 јаје добро умутити са шећером и ванилин шећером, сипати у шерпу и кувати на пари око 15 минута, уз непрестано мешање. Пред крај кувања, кад варјача већ почне да оставља траг по дну шерпе, додати чоколаду за кување и мешати да се отопи. Маслац и маргарин умутити, па измиксати са добро охлађеним филом.
На тацну ставити кору, преко фил (четвртину укупне количине), опет кору, па фил... 4 коре, 4 реда фила. Торту филом завршити и украсити је. Уживајте у укусу!
(superrecepti)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ТОРТА СА ГРИЗОМ, ПУДИНГОМ И ПИШКОТАМА: Кремаста, јефтина, не пече се
01. 04. 2025. у 13:00

ЛОАРА ТОРТА: Посластица јединственог рецепта, фантастичног укуса
13. 03. 2025. у 15:00

РЕЦЕПТ ЗА ВАСИНУ ТОРТУ: Нема лепше, ни укусније торте - ненадмашна је (ВИДЕО)
24. 03. 2025. у 11:30

АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНА РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону
ПРЕГОВОРИ о окончању конфликта у Украјини, који су требали бити одржани данас у Лондону на нивоу министара спољних послова Велике Британије, САД, Француске, Немачке и Украјине, одложени су након што су амерички званичници отказали учешће.
23. 04. 2025. у 16:24

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ТУГА НА РТС-у: Водитељка Дневника сломљена, опростила се од колегинице: "Мирно спавај, нећу те заборавити" (ФОТО)
"МИРНО спавај, а ја те никада нећу заборавити..."
23. 04. 2025. у 13:02
Коментари (0)