РЕФОРМА ТОРТА: Уживајте у дивном укусу овог посебног десерта

Новости онлине

24. 04. 2025. у 11:30

Реформа торта је позната по сочним корама од ораха и богатом крему од жуманаца и чоколаде.

РЕФОРМА ТОРТА: Уживајте у дивном укусу овог посебног десерта

Foto: Shutterstock

Састојци:

за коре:

  • беланаца 12
  • шећер 12 кашика
  • брашно 2 кашике
  • уље 2 кашике
  • млевени ораси 24 кашике (око 300 г)

за фил:

  • жуманца 12
  • јаје 1
  • шећер 13 кашика
  • чоколада за кување 200 г
  • маслац 125 г
  • маргарин 125 г
  • ванилин шећер 1 кесица

Припрема:

Умутити 6 беланаца са 6 кашика шећера, додати кашику брашна, кашику уља и 12 кашика млевених ораха. Лагано измешати варјачом. Усути у плех (35 x 25 цм), подмазан или обложен папиром за печење. Пећи 20 минута у рерни загрејаној на 180 Ц. На исти начин направити још једну кору. Кад се охладе, исећи уздуж, од једне се добију две, 35 x 12,5 цм.

Жуманца и 1 јаје добро умутити са шећером и ванилин шећером, сипати у шерпу и кувати на пари око 15 минута, уз непрестано мешање. Пред крај кувања, кад варјача већ почне да оставља траг по дну шерпе, додати чоколаду за кување и мешати да се отопи. Маслац и маргарин умутити, па измиксати са добро охлађеним филом.

На тацну ставити кору, преко фил (четвртину укупне количине), опет кору, па фил... 4 коре, 4 реда фила. Торту филом завршити и украсити је. Уживајте у укусу!

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНА РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону

АМЕРИКА БЕСНА ЗБОГ ОДБИЈАЊА КИЈЕВА ДА ПРИЗНА РУСКЕ ТЕРИТОРИЈЕ: Ево зашто су пропали преговори у Лондону

ПРЕГОВОРИ о окончању конфликта у Украјини, који су требали бити одржани данас у Лондону на нивоу министара спољних послова Велике Британије, САД, Француске, Немачке и Украјине, одложени су након што су амерички званичници отказали учешће.

23. 04. 2025. у 16:24

Коментари (0)

НАЈВЕЋИ БОНУС ЗА ОНЛИНЕ КЛАЂЕЊЕ - САСТАВИ ТИКЕТ БЕСПЛАТНО