ЗДРАВА И УКУСНА УЖИНА: Хрскави кексићи са бадемом, а супер иду уз кафу или чај
ДАЈУ вам енергије, а супер су укуса.

Foto: Profimedia
Ови колачићи са израженим укусом бадема, споља хрскави, а изнутра невероватно мекани, су омиљени.
Потребно је:
* 200 г брашна
* 150 г млевених бадема
* 100 г шећера
* срж 1 штапића ваниле
* 1 јаје
* 150 г путера
* 100 г шећера у праху
Припрема:
Рерну загрејте на 170 степени. У једној посуди помешајте брашно са млевеним бадемима, шећером и половином сржи ваниле.
Обликујте гомилицу, у средину додајте јаје, а около ставите комадиће путера.
Замесите тесто и обмотајте фолијом, па оставите сат времена у фрижидеру. Оклагијом развуците тесто на дебљину један центиметар, па вадите модлом кексиће.
Ређајте на плех обложен пек папиром. Оставите тако 15 минута. Пеците око 10 минута, у рерни загрејаној на 170 степени. Помешајте шећер са остатком ваниле.
У ту мешавину ваљајте печене кексиће.
Пријатно!
(Trpeza)
Препоручујемо

КАКО ДА НАПРАВИТЕ МЕД ОД МАСЛАЧКА: Рецепт за припрему је веома једноставан
26. 04. 2025. у 13:00

СА БЕШАМЕЛОМ И ПЕЧУРКАМА: Вегетаријански крокети, нећете престати да их једете
25. 04. 2025. у 11:30

КРЕМАСТ СА ШИТАКИ ПЕЧУРКАМА: Богати потаж, заситан, да може бити и главно јело
27. 04. 2025. у 10:00

МАФИНИ СА КРЕМОМ ОД ЛИМУНА И МАЛИНАМА: Магична комбинација укуса
25. 04. 2025. у 16:00

ЕКСКЛУЗИВНО - ГЕНЕРАЛ ПОНОВО У СВОЈОЈ СРБИЈИ: Небојша Павковић слетео у Београд (ФОТО)
ГЕНЕРАЛ Небојша Павковић слетео је у Србију.
28. 09. 2025. у 17:53

АМЕРИКАНЦИ ОДУШЕВЉЕНИ ВУЧИЋЕМ! Пљуште коментари након гостовања на Њузмаксу: "Хоћемо га код Такера, дивно је чути овог мудрог човека"
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостовао је синоћ на америчкој телевизији Њузмакс, а његово гостовање привукло је велику пажњу америчке јавности.
27. 09. 2025. у 11:29

НЕ ДА НА ЋЕРКУ Богданин отац очитао лекцију Вељку, јасно му ставио до знања: "Можда пре ниси имао овакву девојку..."
ВЕЉКО је увек истицао да жели велику породицу са много деце којима ће усадити праве вредности и традицију.
29. 09. 2025. у 16:17
Коментари (0)