ПИСТАЋ ТИРАМИСУ ТОРТА: Модерна нота италијанске посластице

Milena Tomasevic

31. 07. 2025. у 11:00

Класични италијански тирамису добија свежу, модерну ноту уз богати укус пистаћа. Крема од маскарпоне сира, натопљене пишкоте и пистаћ паста чине ову торту идеалном за љубитеље финих, али једноставних посластица.

ПИСТАЋ ТИРАМИСУ ТОРТА: Модерна нота италијанске посластице

ФОТО: Novosti

Пистаћ тирамису торта

-2 реда пишкота око 20 комада
-мало млека за умакање
-1 кашика пистаћ крема

Фил
-500 гр маскарпоне сира
-200 мл слатке павлаке

-190 гр пистаћ крема

За фил умутите маскарпоне сир, додајте слатку павлаку па повежете миксером и на крају крем од пистаћа који сте мало отопили.
Повежете смесу и мажете је преко првог и другог реда пишкота.
Користите калуп од 20 цм. 

За прелив можете додати још 50 грама пистаћ крема и мало сецканих несланих пистаћа.
Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте

ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.

30. 09. 2025. у 20:58

Коментари (0)

РЕНОВИРАЊЕ СОБЕ уз повољно и веома практично решење