ПИСТАЋ ТИРАМИСУ ТОРТА: Модерна нота италијанске посластице
Класични италијански тирамису добија свежу, модерну ноту уз богати укус пистаћа. Крема од маскарпоне сира, натопљене пишкоте и пистаћ паста чине ову торту идеалном за љубитеље финих, али једноставних посластица.
ФОТО: Novosti
Пистаћ тирамису торта
-2 реда пишкота око 20 комада
-мало млека за умакање
-1 кашика пистаћ крема
Фил
-500 гр маскарпоне сира
-200 мл слатке павлаке
-190 гр пистаћ крема
За фил умутите маскарпоне сир, додајте слатку павлаку па повежете миксером и на крају крем од пистаћа који сте мало отопили.
Повежете смесу и мажете је преко првог и другог реда пишкота.
Користите калуп од 20 цм.
За прелив можете додати још 50 грама пистаћ крема и мало сецканих несланих пистаћа.
Пријатно!
ШОК ПРОГНОЗА ЗА ОКТОБАР: Најављено да ће пасти пола метра снега! Овакве екстреме ни метеоролози не памте
ПРЕМА најавама метеоролога, октобар 2025. почеће у Србији под утицајем продора хладног ваздуха са североистока Русије који је дошао до Немачке и Пољске, али се полако приближава ка нама што ће проузроковати развој циклона у Јонском, Тиренском и делу Јадранског мора и већ 1. октобра, у среду, у вечерњим часовима на југу и југозападу Србије почеће да пада киша.
30. 09. 2025. у 20:58
"ЗАШТО МИ ПИПАШ ЖЕНУ?" Овако је почела туча на свадби у Горњем Милановцу, насрнули на доктора (ВИДЕО)
СВАДБЕНО весеље у Горњем Милановцу претворило се у хаотичну сцену када је дошло до несвакидашњег инцидента.
30. 09. 2025. у 16:10
ОГЛАСИЛА СЕ БИЉА НАКОН РАСТАНКА ОД АЦЕ ИЛИЋА: "Видећу како време пролази..."
ИАКО растављени, Биља и Аца имају велики разлог за славље.
01. 10. 2025. у 12:20
Коментари (0)