КРЕМАСТИ ДЕЗЕРТ ОД ЈАГОДА И МЛЕКА: Савршен спој за сваку прилику
Кремасти дезерт од јагода и млека је лагана и освежавајућа посластица која се припрема брзо, а увек изгледа свечано. Слатке јагоде и нежна млечна крема чине савршен спој укуса за сваку прилику.

ФОТО: Novosti
Састојци
- 300 гр свежих јагода
- 250 гр павлаке (киселе или слатке, по жељи)
- 500 мл млека
- 3–4 кашике шећера
- 1 кесице ваниле или екстракт ваниле
- 4 кашике кукурузног скроба
Припрема
Припрема креме
У шерпи помешајте млеко, шећер, кукурузни скроб и ванилу. Добро измешајте да нема грудвица. Ставите на средњу ватру и стално мешајте док се не згусне и не проври. Скините са шпорета, сипајте у посуду, прекријте површину прозирном фолијом и оставите да се охлади у фрижидеру.
Припрема воћног соса
Јагоде оперите и очистите.Ставите их у посуду са павлаком и измутите штапним блендером док не добијете глатку масу.
Комбиновање
У воћни сос додајте охлађену крему. Блендирајте поново док се све не уједначи у кремасту масу.
Сервирање
Сипајте крему у чаше или чинијице. Оставите у фрижидеру 1–2 сата да се добро охлади. По жељи украсите свежим јагодама или листићима нане.
Пријатно!

СКАНДАЛ У БРИТАНИЈИ, ПОРОДИЦЕ У ШОКУ: Директорка мртвачнице гледала цртани филм са мртвим бебама у својој кући
ЕЈМИ Аптон (38), оснивачица удружења Florrie’s Army у Лидсу у Енглеској, нашла се у центру велике афере након што су родитељи преминуле деце открили да су тела њихових беба држана у њеној кући уместо у мртвачници.
27. 08. 2025. у 17:50

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

ПЕВАЧ НИЈЕ БИО НА ОЧЕВОЈ САХРАНИ: "Није ме гризла савест"
ПЕВАЧ Раде Лацковић доживео је трагедију која му је потпуно променила живот.
09. 09. 2025. у 11:31
Коментари (0)