ЧОКОЛАДНИ ОРЕО КОЛАЧ: Рецепт за најбржи десерт
Супер кремасти десерт, са хрскавом орео подлогом, богатим чоколадним кремом и глатком ганаш кремом на врху — једноставно је немогуће зауставити се на једном комаду!
ФОТО: Novosti
- 300 гр Орео кекса
- 125 гр отопљеног путера
Чоколадни крем
- 1 л млека
- 3 паковања чоколадног пудинга
- 6-7 кашика шећера
- 125 гр путера
- 100 гр чоколаде
- 300 гр млевених ораха или лешника
Припрема
Орео основа
Прво самељите Орео кексиће у блендеру. Додајте отопљени путер и добро измешајте док се не сједине као тесто. Ставите смесу у плех пречника 28 цм добро је притискајући да буде уједначена и компактна.
Чоколадни крем
У дубоку шерпу додајте млеко, чоколадни пудинг и шећер. Мешајте на средњој ватри, без престанка, док се крем не згусне и не добије меку текстуру. Када се згусне, склоните са ватре и одмах додајте путер и чоколаду. Мешајте док се потпуно не отопи. Додајте лешнике или млевене орахе и добро промешајте.
Склапање
Прелијте врући крем преко Орео основе и изгладите шпатулом.
Чоколадни ганаш
У малој шерпи загрејте 150 гр чоколаде са 100 мл шлага на лаганој ватри док се не отопи и не постане глатко. Прелијте овај ганаш преко чоколадног крема, покривајући целу површину.
Хлађење
Десерт стављамо у фрижидер на 2-3 сата, док се добро не охлади и не добије савршен облик за сечење.
Пријатно!
ПУТИН О ИСПОРУЦИ "ТОМАХАВКА": Ако Украјина нападне оружјем дугог домета, одговор ће бити запањујући
АКО Украјина покрене нападе оружјем дугог домета на Русију, одговор ће бити запањујући, изјавио је данас руски председник Владимир Путин.
23. 10. 2025. у 17:59
СТИЖЕ ЗИМА КАКВА СЕ ВИЂА ЈЕДНОМ У СТО ГОДИНА? Метеоролози одговорили на спекулације о "зими века"
НЕМАЧКИ портали су преплављени информацијама о екстремној зими, улицама прекривеним снегом и екстремним временским условима који прете земљи.
23. 10. 2025. у 17:38
СПАВА ПОРЕД ВЦ ШОЉЕ БЕЗ ПОКЛОПЦА Хаос у затвору где је Саркози, вичу му: "Осветићемо Гадафија!" Посебан третман за бившег председника
"СВИ затвореници праве буку, вичу, лупају по зидовима..."
22. 10. 2025. у 15:32
Коментари (0)