ЧОКОЛАДНИ ОРЕО КОЛАЧ: Рецепт за најбржи десерт

Milena Tomasevic

04. 09. 2025. у 14:49

Супер кремасти десерт, са хрскавом орео подлогом, богатим чоколадним кремом и глатком ганаш кремом на врху — једноставно је немогуће зауставити се на једном комаду!

ЧОКОЛАДНИ ОРЕО КОЛАЧ: Рецепт за најбржи десерт

ФОТО: Novosti


Први слој
  • 300 гр Орео кекса
  • 125 гр отопљеног путера

Чоколадни крем

  • 1 л млека
  • 3 паковања чоколадног пудинга
  • 6-7 кашика шећера
  • 125 гр путера
  • 100 гр чоколаде
  • 300 гр млевених ораха или лешника

Припрема

Орео основа
Прво самељите Орео кексиће у блендеру. Додајте отопљени путер и добро измешајте док се не сједине као тесто. Ставите смесу у плех пречника 28 цм добро је притискајући да буде уједначена и компактна.

Чоколадни крем
У дубоку шерпу додајте млеко, чоколадни пудинг и шећер. Мешајте на средњој ватри, без престанка, док се крем не згусне и не добије меку текстуру. Када се згусне, склоните са ватре и одмах додајте путер и чоколаду. Мешајте док се потпуно не отопи. Додајте лешнике или млевене орахе и добро промешајте.

Склапање
Прелијте врући крем преко Орео основе и изгладите шпатулом.

Чоколадни ганаш
У малој шерпи загрејте 150 гр чоколаде са 100 мл шлага на лаганој ватри док се не отопи и не постане глатко. Прелијте овај ганаш преко чоколадног крема, покривајући целу површину.

Хлађење
Десерт стављамо у фрижидер на 2-3 сата, док се добро не охлади и не добије савршен облик за сечење.

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СВИ ВОЛЕ ДОМАЋЕ: Перутнина Птуј чува традицију квалитета већ 120 година