ТИКВИЦЕ У СЛАТКО-КИСЕЛОМ СОСУ: Рецепт за салату за све прилике
Освежавајуће, благо љуткасте и мирисне – тиквице у слатко-киселом сосу савршене су уз месо са роштиља, као прилог за вечеру или као зимница у тегли. Једном када их пробате, постаће стални гост ваше трпезе.
ФОТО: Novosti
Састојци:
- 2 кг младих тиквица
- 2 црвене паприке
- 3 шаргарепе
- 2 црна лука
- 1 главица белог лука
- 2 љуте папричице (по жељи)
- 200 мл 10% алкохолног сирћета
- 200 мл уља
- 300 гр шећера
- 250 мл парадајз пасате (или разблаженог пиреа)
- 2 кашике соли
- 2 кашичице млевеног бибера
- 1 кашичица чили праха (по жељи)
- шака свежег першуна
- сусам за посипање
Припрема:
Тиквице исеците на полумесеце, шаргарепу на тракице, црни лук на кришке, бели лук изгњечите, а чили ситно исецкајте. У великој шерпи прокувајте сирће, уље, шећер, парадајз, со и бибер. Додајте поврће и кувајте око 20 минута, повремено мешајући. Умешајте сецкани першун и зачине по укусу. Послужите посуто сусамом или вруће сипајте у стерилисане тегле и оставите да се маринира 15 минута.
Савет:
Ове тиквице су једна од оних зимница које увек прве нестану из оставе – најбоље се слажу уз месо, пиринач или у сендвичу уместо салате.
Пријатно!
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
Коментари (0)