ЧИЗКЕЈК: Рецепт за чизкејк са малинама и белом чоколадом
Овај чизкејк је права гозба за непце – кремаст, нежан, са изразитим наговештајем беле чоколаде и свежих малина. Путер бисквитна основа савршено допуњује баршунасти фил од чизкејка, а све је преливено сјајном глазуром од беле чоколаде.
ФОТО: Novosti
Састојци
Подлога
- 200 гр кекса
- 100 гр путера (отопљеног)
Фил за торту:
- 500 гр свежег сира или маскарпонеа
- 200 гр беле чоколаде
- 200 мл павлаке са 30% масти
- 100 гр шећера у праху
- 2 кашичице желатина + 50 мл воде
- 250 гр свежих малина
Прелив
- 150 гр беле чоколаде
- 100 мл павлаке са 30% масти
Декорација
- свеже малине
- згњечене лиофилизоване малине (по жељи)
Припрема:
Подлога: Самлети кекс док се фино не самеље, помешати са отопљеним путером и обложити дно калупа са одвојивим дном (ø 22 цм). Притиснути и охладити.
Фил за чизкејк: Отопити белу чоколаду на ватри. Умутити шлаг док се не формирају чврсти врхови, затим додати сир, шећер у праху и охлађену чоколаду – лагано умешати.
Потопите желатин у воду, затим загрејте док се не отопи (не кувајте) и умешајте у фил за чизкејк.
Додајте малине у смесу, лагано мешајући да се не би распале. Пребаците на подлогу и поравнајте.
Прелив: Загрејте крему, додајте изломљену белу чоколаду и мешајте док се не отопи. Прелијте благо охлађени прелив преко чизкејка.
Декорација: Поређајте свеже малине по врху и поспите згњеченим лиофилизованим малинама.
Охладите најмање 4 сата, најбоље преко ноћи.
Пријатно!
ПРЕМИНУО СЛАВНИ ГЛУМАЦ: Вест потврдила државна агенција, био је миљеник многих генерација
ГЛУМАЦ Хомајун Ершади преминуо је у 78. години након борбе са раком.
12. 11. 2025. у 16:25
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
ПЕРСОНА НОН ГРАТА: "Тијана, шта ће Томпсон на твом концерту?"
"Па, никад се не зна..."
12. 11. 2025. у 11:04
Коментари (0)