СНИКЕРС ТОРТА БЕЗ ПЕЧЕЊА: Рецепт за неодољиву посластицу
Ако сте љубитељи комбинације карамеле, кикирикија и чоколаде, ова Сникерс торта без печења освојиће вас на први залогај. Лако се прави, не захтева рерну и увек оставља утисак као да је реч о десерту из најбоље посластичарнице.
ФОТО: Novosti
Састојци:
- 400 гр кекса
- 500 мл павлаке за шлаг (30% или 36%)
- 500 гр маскарпоне сира
- 200 гр кајмака
- 100 гр сецканог сланог кикирикија
- 100 гр црне чоколаде
- ½ шоље шећера у праху
- 1 кашика желатина
Припрема:
Подлога:
Обложите плех (отприлике 24×24 цм) папиром за печење. На дно ређајте први слој кекса.
Крем:
Умутите шлаг до чврстих врхова, додајте шећер у праху на крају. У другој посуди умутите маскарпоне, па лагано умешајте у шлаг.Желатин растворите у мало вруће воде, охладите и додајте у крем.
Слагање:
Половину крема распоредите преко кекса. Прекријте новим слојем кекса. Прелијте отопљену чоколаду и поспите сецканим кикирикијем. Наставите са слојевима: кекс → остатак крема → кекс.
Глазура:
Остављену чоколаду отопите на пари и прелијте преко торте. Поспите сецканим кикирикијем за финални укус.
Хлађење:
Торту оставите у фрижидеру најмање 4 сата (идеално преко ноћи).
Уживајте!
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
Коментари (0)