ЧОКОЛАДНА ПАЛАЧИНКА СА СЛАДОЛЕДОМ: Десерт који осваја на први залогај

Milena Tomasevic

03. 10. 2025. у 08:41

Када се класична, танка палачинка сретне са кремастим сладоледом и топлим чоколадним сосом, добијамо посластицу која буди сва чула. Савршена комбинација топлог и хладног, меканог и глатког, овај десерт не само да изгледа спектакуларно, већ и доноси дашак луксуза у свакодневну трпезу.

ЧОКОЛАДНА ПАЛАЧИНКА СА СЛАДОЛЕДОМ: Десерт који осваја на први залогај

FOTO: Novosti

Састојци (за 4 порције)

За палачинке:
  • 1 шоља брашна
  • 2 кашике шећера
  • прстохват соли
  • 2 велика јајета
  • 1 ½ шоље млека
  • 2 кашике отопљеног путера (плус мало за тигањ)
  • 1 кашичица ванила екстракта

За прелив:

  • 2 куглице чоколадног сладоледа
  • 2 куглице сладоледа од ваниле
  • ½ шоље топлог чоколадног соса
  • 2 кашике шећера у праху

Припрема
Корак 1 – Направите тесто за палачинке

У великој чинији умутите брашно, шећер и со. У другој чинији помешајте јаја, млеко, отопљени путер и ванилу. Полако додајте влажне састојке у суве, мешајући док не добијете глатко тесто. Оставите да одстоји 20 минута.

Корак 2 – Печемо палачинке

Загрејте тигањ са нелепљивим дном на средњој ватри и премажите га путером. Сипајте око ¼ шоље теста у тигањ и окрените да се равномерно распореди. Печете 1–2 минута с једне стране, па окрените и пеците још 30 секунди. Понављајте док не потрошите тесто.

Корак 3 – Склапање десерта

Савијте палачинке у троуглове и поређајте их на тањире. Додајте по једну куглицу чоколадног и ванила сладоледа. Прелијте све топлим чоколадним сосом, поспите шећером у праху и, по жељи, украсите чоколадним мрвицама или комадићима браунија.

Уживајте!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)