ПЕЧЕНЕ ЈАБУКЕ СА ЦИМЕТОМ И ОРАСИМА: Мирис јесени у рерни
Нема ништа пријатније од дома који мирише на печене јабуке, цимет и мед. Овај традиционални десерт не само да је лак за припрему, већ је здравији од већине слаткиша. Савршен је за послеподневну ужину, породични ручак или као топла слатка вечера.
ФОТО: Novosti
Састојци
- 4 велике јабуке
- 4 кашике сецканих ораха
- 4 кашике меда или јаворовог сирупа
- 1 кашичица млевеног цимета
- мало путера (по жељи)
Припрема:
Јабуке добро оперите и пажљиво извадите коштице, водећи рачуна да не пробушите дно, како фил не би исцурио. У чинији помешајте сецкане орахе, мед (или јаворов сируп) и цимет. Напуните јабуке – Смесу ставите у шупљине сваке јабуке, равномерно распоређујући. Сложите пуњене јабуке у ватросталну посуду. По врху сваке ставите мали комадић путера (ако желите додатну арому и сјај). Пеците у унапред загрејаној рерни на 180°C око 25–30 минута, док јабуке не омекшају и благо порумене.
Служити топле. Савршено се слажу са:
куглом ванила сладоледа, кашиком домаћег шлага, мало густе павлаке или грчког јогурта
Уживајте!
МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА: Изненађени смо коментарима Захарове на рачун Србије и председника Вучића
ДРЖАВНА секретарка у Министарству спољних послова (МСП) Републике Србије Невена Јовановић огласила се на друштвеној мрежи "X" поводом коментара портпарола Министарства спољних послова Русије Марије Захарове на рачун Србије и председника Републике Александра Вучића, истакавши да они као МСП изражавају изненађење поводом истих.
07. 11. 2025. у 14:04
САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
"ЛЕЧИЋ И ЈА СМО СЕ ПИПАЛИ И ЉУПКАЛИ!" Певачица о глумцу: "Предивно створење, савршен љубавник, јежим се док причам о њему"
Атина Ферари открила је детаље односа са глумцем Браниславом Лечићем.
08. 11. 2025. у 11:06
Коментари (0)