ЗДРАВА ХРАНА ЈЕ БУДУЋНОСТ: У Сомбору одржан Фестивал органских производа
04. 10. 2021. у 20:33
У ЦЕНТРУ Сомбора одржан је 16. Међународни традиционални фестивал органске етно хране и пића домаће радиности и фолклора.
Повезане вести
МАРЉИВИ ДОМАЋИНИ СА СЕДМИМ СТЕПЕНОМ: У Ваљевској Каменици четворо младих оформило јединствено газдинство, не користе ни трунку “хемије”
СЕЛО Ваљевска Каменица, задња пошта Ваљево. Тако гласи домаћинска адреса по свему јединственог и необичног пољопривредног газдинства у Србији, јер га чине искључиво млади, факултетски образовани, спремни да покажу и докажу да се са природом може и мора сарађивати, а не са њом ратовати и покоравати је. Опчињени селом, купили су четири хектара имања, отпочели органску пољопривредну производњу, а свеже, тек убрано воће и поврће купцима достављају - на кућни праг.
22. 04. 2021. у 12:41
ЗА ВEЋУ ПРOИЗВOДЊУ EКOЛOШКИ ЗДРAВOГ ПOВРЋA: Уручeнo 25 плaстeникa пoрoдицaмa у Moдричи и Вукoсaвљу (ФОТО)
У OКВИРУ прojeкaт „Jaчaњe кaпaцитeтa прoизвoдњe пoврћa“ oвих дaнa уручeн је 21 плaстeник нa пoдручjу oпштине Moдричa и четири плaстеникa у Вукoсaвљу.
07. 02. 2021. у 20:16
ЧАЈ И МАНДАРИНЕ: Дарија Кисић Тепавчевић угостила волонтерку од 83 године
МИНИСТАРКА за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић недавно је угостила Даницу Шмиц, даму од 83 године која води здрав живот и једну од најстаријих волонтера код нас.
21. 01. 2021. у 14:44
ЈЕДИТЕ ХРАНУ КОЈУ ГЕНИ ВОЛЕ: Нутрициониста Ђорђе Пејић о најсавременијем приступу у креирању плана исхране, и ефектима у спречавању болести
НАЈПРЕЦИЗНИЈИ одговор на питање како би требало правилно да се хранимо и које намирнице и хранљиве материје су кључне за очување здравља може да да нутригеномика и нутригенетика.
01. 01. 2021. у 10:00
ЗАРАДА ОД СЕМЕНА "СА ТАВАНА": Валерија Балтин из Телечке годинама производи органску храну
ГОДИНАМА на својих 30 хектара плодне земље Валерија Балинт из Телечке, код Сомбора, производи све траженију органску храну, индустријску паприку, мак, али житарице и уљарице...
16. 11. 2020. у 09:28
ЗАРАДА 30 МИЛИОНА: Лане код нас било регистровано само 6.174 органских произвођача хране, недовољно користимо потенцијале
СРБИЈА је земља у којој је и даље у великој мери заступљена конвенционална пољопривредна производња. На срећу, још смо заштићени од генетски модификованих усева и производа, па је штета што се "здрава" земља више не користи за органску производњу која би могла да буде наша предност на тржишту. Последњих година проценат органски обрадивих површина расте, али недовољно.
09. 11. 2020. у 13:17
Најновије из рубрике
ОД ТУЦИНДАНА И БАДЊЕГ ДНА ДО БОЖИЋА: Како се слави у Вуковом крају
У ПОРОДИЦАМА православних верника, широм Србије и Републике Српске, данас, на Туциндан, спремане су божићне печенице.Тако су, вазда, чинили преци, тако се чини и данас у православним домовима.
05. 01. 2025. у 19:29
НЕКА ГОРЕ БАДЊАЦИ: Традиционално у Зрењанину и целом Банату
ПО традицији и лепом обичају, на Бадње вече у Зрењанину и целом Банату гореће Бадњаци у портама бројних цркава, али и на улицама, трговима.
05. 01. 2025. у 19:25
КРАГУЈЕВАЧКА ЗИМСКА СЛУЖБА: Све проритетне улице проходне, аутобуске линије саобраћају по реду вожње
Први снег у овој години који је пао и у Крагујевцу и околини није изазвао веће проблеме у саобраћају, иако је температура ваздуха ноћу у минусу. Шест дежурних екипа Зимске службе ангажовано је на чишћењу и посипању градских и сеоских саобраћајница према приоритетима.
05. 01. 2025. у 19:20
БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА МАЈЕ ГОЈКОВИЋ: Нека нам Божић буде извор снаге, љубави и заједништва
ПРЕДСЕДНИЦА Покрајинске владе Маја Гојковић честитала је Божић патријарху српском Порфирију и верницима који тај празник обележавају по јулијанском календару.
05. 01. 2025. у 13:40
ДЕЖУРСТВА НОН СТОП И ЗА ВРЕМЕ БОЖИЋНИХ ПРАЗНИКА: Како се ради у Сечњу
ОДСЕК хитне медицинске помоћи у Сечњу, по традицији, биће на располагању мештанима ове општине у средњем Банату, свакодневно, нон стоп 24 часа.
05. 01. 2025. у 09:40
Коментари (0)