СУВА ДРВА, СМЕДЕРАВАЦ И ЦРВЕНА ПАПРИКА: Ово је тајна квалитетног ајвара
Формула традиционалног, типично српског ајвара, која, како кажене које га припремају, увек добија и никад не омане

фото: Б.Грујић
- Тајна квалитетног ајвара, наравно осим црвених паприка са срцем, које имају доста “меса” како се то у Банату код нас каже, је у стрпљењу и тихој ватри - поручује госпођа Нада из зрењанинског Удружења пензионера, која је храбро “стала на теглу” са знатно млађим домаћицама, које су такође, у оквиру такмичења на нивоу Србије, спремале ајвар и такмичиле се за примат прве варјаче банатске равнице.
Црвено асоцира на љубав, плам и страст, а црвена је и паприка, која је благодет, извор здравља, истанчаног укуса и типично српског бренда, његовог величанства, ајвара.
- Има разних рецепата, неко у њега додаје патлиџан, тиквице и шаргарепу, неко га опет зачини белим луком, целером и першуном, али типичан српски ајвар чјне три основне компоненте уз мрвице стрпљења и љубави - додаје дама из тима Модерне ајваруше, не скривајући амбицују да њен ајвар буде најукуснији.
Такмичење у организацији Туристичке организације града Зрењанина, као и претходних година подржали су ученици средње Угоститељске школе, смер кувари, уз жељу на по рецепту својих бака и прабака, направе укусан ајвар.

ШОК ОТКРИЋЕ, ЕВО КО ВОДИ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ! Вучићевић разоткрио блокадерско-криминалну хоботницу, у све умешан ректор Ђокић!
ГЛАВНИ уредник Информер ТВ Драган Ј. Вучићевић открио је шокантне податке о медијско-политичкој, блокадерској криминалној хоботници која се крије иза покушаја изазивања грађанског рата у Србији.
20. 07. 2025. у 15:05

ШОК ПРИЗОР НА ЕВЗОНИЈУ: Човек стигао на границу у ово време, нема живе душе! Ево када да кренете пут Грчке
ЛЕТЊИ одмор за многе грађане Србије и региона започиње у бескрајном реду на граничном прелазу Евзони, на улазу из Северне Македоније у Грчку.
20. 07. 2025. у 11:15

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)