СВАКО различито носи своје године, па кад почне процес старење, већ након 50. године, добијамо различите коментаре од "изгледаш супер", "делује старије", "чудно је оронуо/ла"... Зато је процес старења један од најфасцинантнијих феномена, јер потпуно различито утиче на људе, односно не старимо сви на исти начин. Чак и научницима није јасно шта све утиче на овај процес. Истраживање Станфорд универзитета покушало је да одгонетне овај "ребус".
ВЛАКНА, посебно растворљива влакна, која се налазе у храни као што су овсене пахуљице, јабуке и махунарке, могу смањити укупан холестерол и ЛДЛ (лош) холестерол. Наравно, уз редовно вежбање и смањење уноса засићених масти.
У РИЗИКУ да оболе од неке од болести бубрега су сви старији од 50 година, а посебно ако болују од шећерне болести, гојазни су, пушачи и пате од хипертензије. Број оних који испуњавају ове критеријуме није мали, па је зато важно скренути пажњу на улогу и значај овог парног органа.
Коментари (0)