У МОЈЕ време ни грамофона није било баш на сваком месту, а о озвучењима да и не причамо, тако да сам неретко свирао игранке, што је имало по најмање једну лошу и једну добру страну. Лоша је што седећи за клавиром и свирајући нисам могао да учествујем у зезању са друговима, да чујем сваку реч, да пратим шта се збива. А добра страна је то што ми је клавир био од велике помоћи у "мувању" девојака. Уф, још како!
Повезане вести
ФЕЉТОН - НАЈСКУПЉА ВИОЛИНА НА ЧУБУРИ: Свирало се на инструменту мајстора из Кремоне
НА Чубури је увек било, и увек ће бити, о коме и о чему да се прича.
06. 04. 2021. у 18:00 >> 16:02
ФЕЉТОН - ПРВЕ БЕОГРАДСКЕ ДИСКОТЕКЕ: Прва дискотека отворена је у сутерену куће Јеврема Грујића
КРАЈЕМ 1958. године отворен је клуб "Еуридика", у Молеровој улици 33, која се тако звала само у вечерњим сатима, а преко дана је носила име "Дадов".
05. 04. 2021. у 19:00
ФЕЉТОН - БЕЗ МАДЕРЕ - НЕМА КАРИЈЕРЕ: Дух Чубуре се осећао и у "бермудском троуглу"
НЕМА места у Београду где традиција опстаје на достојанствен начин. Једно од таквих места је "Мадера", ресторан који из много разлога носи епитет истинске институције међу београдским кафанама, а назив "мадераш" често има већу тежину од многих академских титула.
04. 04. 2021. у 19:49
ЧИТУЉА СА НАСЛОВНЕ СТРАНЕ: "Потковица" је постала незаобилазно стециште глумаца, адвоката, спортиста, свих виђенијих људи
За разлику од "Кикевца" и "Калинића", кафана "Табор" је увек радила после поноћи. Ту су све госте чекали џигерица у сланини и цревца на жару, шкембићи заљућени по укусу, који су се служили око три сата, и кисела чорба око пола пет ујутру. Онда, кад увелико сване дан и кад на Каленић пијацу стигну врући чварци, куповало се пола киле чварака, који су се обавезно увијали у фишек, па у новине, и ишло се у комшилук по пола кила хлеба, у пекару у Стишкој улици, где је данас кафана "Потковица".
03. 04. 2021. у 18:00
ФЕЉТОН - НАЈМАЊИ КЕЛНЕР НА СВЕТУ: Легендарни Миша, висок тек нешго више од метра, облегао је око столова као кобац и тако зарадио надимак
ВОЈИСЛАВ Воки Костић, стални гост "Каленића", био је један од најпознатијих српских композитора. Одрастао је у угледној београдској породици лекара. Још као дете научио је не само кулинарске вештине него и господски ред у кући, навикнут на живот у изобиљу.
02. 04. 2021. у 18:00
Најновије из рубрике
ВЕЧЕРАС СТИЖЕ СНЕГ У ОВЕ КРАЈЕВЕ: Сутра и до 10 центиметара снежног покривача
РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод огласио се на свом званичном сајту најновијим саопштењем.
13. 11. 2024. у 22:46
ЧЕЛИЧНО ПРИЈАТЕЉСТВО СВЕ ЈАЧЕ: Ускоро ће бити формиран Центар за одржавање војних дронова српске и кинеске производње
ДИРЕКТОР фабрике авиона Утва из Панчева Бранислав Лучић потписао је данас на кинеском ваздухопловном сајму Жухаи Меморандум о разумевању са кинеском компанијом АЛИТ који се односи на успостављање Центра за одржавање беспилотних летелица овог произвођача, као и беспилотних летелица домаће производње Врабац и Пегаз, казао је Александар Петровић руководилац развоја и пројектовања у Утви.
13. 11. 2024. у 18:22
ФЕЉТОН - ФОРМАЛАН ПРЕКИД САРАДЊЕ СА ЧЕТНИЧКИМ ПОКРЕТОМ: Битке на Неретви и Сутјесци биле су пресудне да се Черчил определи за партизане
НЕМЦИ су имали домаће савезнике у облику крајње варварских усташа, колаборационистичког режима који је владао над областима Босне и Хрватске, чинећи над српским жртвама тако језиве злочине да се и сам СС згражавао над степеном њихове изопачености.
13. 11. 2024. у 18:00
Кулинарски спектакл укуса и иновација у Београду
Овог новембра, очекује нас изузетан преплет уметности кувара, винара и дестилера на Винској визији, сајму вина, хране, и турзма, једног од водећих сајмова те врсте у југоисточној Европи.
13. 11. 2024. у 17:30
Шта чини месаре јединим правим избором за куповину меса?
ПРИЛИКОМ куповине и одабира меса, не одлучујемо само о оброку који ћемо припремати, већ и о здрављу, квалитету и подршци домаћој производњи.
13. 11. 2024. у 16:54
Коментари (0)