НАУЧНО ИСТРАЖИВАЊЕ: Како прерађено и црвено месо утиче на организам

22. 08. 2024. у 00:00
КОНЗУМИРАЊЕ прерађеног и црвеног меса повећава ризик од добијања дијабетеса типа 2, па тако само два комада шунке дневно повећавају за 15 одсто такву врсту опасности, показала је најновија студија.
Повезане вести

ВЕЛИКО НАУЧНО ОТКРИЋЕ: Пронађен генетски фактор који утиче на развој дијабетеса типа 1
ТИМ истраживача са Универзитета у Лајдену открио је да један део генетског материјала има кључну улогу у развоју дијабетеса типа 1, што би могло да отвори пут ка новим третманима, па чак и леку, објављено је у научном часопису „Сел“ (Cell).
21. 03. 2025. у 00:00

НОВА СТУДИЈА: Како да исхраном смањите ризик од срчане болести и дијабетеса
ОБОЉЕЊЕ срца и дијабетес типа 2 су међу водећим узроцима смрти и онеспособљености. Здрава исхрана богата намирницама на биљној бази може помоћи да се спрече или одложе ова два стања. Нова студија сугерише да одређени састојак хране на биљној бази, познат као фитостерол, може допринети смањењу ризика.
06. 06. 2025. у 23:00

ПОМФРИТ И ГАЗИРАНИ СОК ПРОТИВ МИГРЕНЕ: Неочекивани лек или само онлајн тренд
У ПОТРАЗИ за олакшањем од мигрене, неки се окрећу конзумирању слатког газираног пића и порције помфрита, јер ова комбинација наводно служи као "магичан лек" за болове, који понекад трају и неколико дана.
04. 06. 2025. у 00:00

СТУДИЈА ПОКАЗАЛА: Певање бебама побољшава њихово расположење, а тиме и околини
ШИРОМ света и у различитим културама, певање бебама је инстинктивна радња, а нова открића показују да је то лак, безбедан и бесплатан начин да се побољша ментално благостање новорођенчета.
02. 06. 2025. у 23:11

МУЧНИНА И БОЛ У ВИЛИЦИ: Ово су мање познати симптоми проблема са срцем који немају везе са грудима
ИАКО се бол у грудима најчешће сматра кључним знаком кардиоваскуларних проблема, постоје и други, мање очигледни симптоми који пролазе непримећено, а који могу указивати на озбиљне поремећаје у раду срца.
19. 05. 2025. у 23:00
Најновије из рубрике

ОД СУЗА ДО УЖИТКА: Зашто волимо љуту храну
ЉУТА јела могу изазвати непријатности као што су печење, знојење и чак сузе током јела, али за многе људе управо те реакције представљају главни ужитак и разлог зашто бирају јако зачињену храну - док је некима бол током јела делује као казна, љубитељима љутог је изазов и задовољство. Шта се крије иза те склоности према храни која пече?
07. 06. 2025. у 00:00

БОЈА ЦВЕЋА КОЈА ПРИВЛАЧИ ОБИЉЕ: Старинско веровање које живи и данас
БЕЗ обзира на то да ли ове године бирате популарне геранијуме или љубичице, свака од ових биљака може вам донети срећу.
06. 06. 2025. у 22:04

ДНЕВНИ ХОРОСКОП ЗА СУБОТУ 7. ЈУН: Овну, Лаву и Ваги стиже новац, Шкорпија преиспитује пословне одлуке, Јарац да се не замера женама
САЗНАЈТЕ шта вас у суботу 7. јуна очекује на послу, у љубави, на здравственом плану, у дому и породици, како ћете се слагати са пријатељима...
06. 06. 2025. у 20:00

СРПСКА БАЊА СА НАЈТОПЛИЈЕМ ИЗВОРОМ У ЕВРОПИ ОДУШЕВИЛА ПОСЕТИОЦЕ: Цена ноћења ће вас шокирати
ВРАЊСКА бања налази се на југу Србије, удаљена 12 километара од Врања, а уједно представља и једну од најстаријих бања у Србији.
06. 06. 2025. у 19:49

ДА СЕ НЕ БИСТЕ ПРЕВАРИЛИ ПРИЛИКОМ КУПОВИНЕ: Како да знате да је манго зрео
Волите манго али нисте сигурни када је зрео и најсласнији за јело? Да бисте се уверили у то, обратите пажњу на следеће знакове:
06. 06. 2025. у 16:03
Коментари (0)