ЈЕДИТЕ ЦАРСКИ : Шпанска пита са поврћем је нешто најлепше што ћете пробати ( ВИДЕО)
САВРШЕН избор за доручак или вечеру
Овај рецепт се веома лако и једноставно спрема, а јако је здрав јер је на бази поврћа.
ШПАНСКА ПИТА СА ПОВРЋЕМ - потребно је:
4 јаја крупнија или 5 мањих
10 кашика белог брашна
2 кашике кукурузног брашна
1 прашак за пециво
мало соли
2 печене киселе паприке
3 кисела краставчића
1 већа шаргарепа барена
50 мл уља
200 мл јогурта
200 гр сира - фета
мала везица першуновог листа
ШПАНСКА ПИТА СА ПОВРЋЕМ - припрема:
Умутити јаја, додати брашно и сјединити једно и друго са прашком за пециво просејано.
Посолити, па додати сецкану паприку, краставчиће на коцкице као и шаргарепу, уље и јогурт и сецкан першун. Све мало изједначити, па на крају додати сир на коцкице.
Лаганим покретима измешати и сипати у подмазан и додати у плех који сте претходно побрашњавили. Пећи на 200 степени око 50-60 мин.
Напомена:
По жељи посути семенкама. Сећи искључиво охлађену.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЛЕПО И УКУСНО: Како најједноставније да спремите батат (ВИДЕО)
22. 02. 2023. у 21:00
КАДА ИДЕТЕ КОРАК ПО КОРАК НИЈЕ ТЕШКО: Спремите укусну рибљу чорбу (ВИДЕО)
18. 02. 2023. у 17:07
КАНДИДАТ ЗА РУМУНСКОГ ПРЕДСЕДНИКА ЂОРЂЕСКУ: Украјина је измишљена држава, биће подељена сто посто
КАНДИДАТ за председника Румуније Калин Ђорђеску изјавио је да је Украјина „измишљена држава“ коју ће поделити суседи.
30. 01. 2025. у 13:44
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај
ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис
30. 01. 2025. у 07:58
РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком
НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.
29. 01. 2025. у 18:41
Коментари (0)