ЈЕДИТЕ ЦАРСКИ : Шпанска пита са поврћем је нешто најлепше што ћете пробати ( ВИДЕО)
САВРШЕН избор за доручак или вечеру

FOTO: Privatna arhiva
Овај рецепт се веома лако и једноставно спрема, а јако је здрав јер је на бази поврћа.
ШПАНСКА ПИТА СА ПОВРЋЕМ - потребно је:
4 јаја крупнија или 5 мањих FOTO: Privatna arhiva
10 кашика белог брашна
2 кашике кукурузног брашна
1 прашак за пециво
мало соли
2 печене киселе паприке
3 кисела краставчића
1 већа шаргарепа барена
50 мл уља
200 мл јогурта
200 гр сира - фета
мала везица першуновог листа
ШПАНСКА ПИТА СА ПОВРЋЕМ - припрема:
Умутити јаја, додати брашно и сјединити једно и друго са прашком за пециво просејано.
Посолити, па додати сецкану паприку, краставчиће на коцкице као и шаргарепу, уље и јогурт и сецкан першун. Све мало изједначити, па на крају додати сир на коцкице.
Лаганим покретима измешати и сипати у подмазан и додати у плех који сте претходно побрашњавили. Пећи на 200 степени око 50-60 мин.
Напомена:
По жељи посути семенкама. Сећи искључиво охлађену.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЛЕПО И УКУСНО: Како најједноставније да спремите батат (ВИДЕО)
22. 02. 2023. у 21:00

КАДА ИДЕТЕ КОРАК ПО КОРАК НИЈЕ ТЕШКО: Спремите укусну рибљу чорбу (ВИДЕО)
18. 02. 2023. у 17:07

БИВШИ АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ О СПОРАЗУМУ: Трампов план је да се Украјина преда Русији
БИВШИ командант америчке војске у Европи, пензионисани генерал Бен Хоџес, изјавио је да Трампов план за мир у Украјини значи њену „предају“ Русији.
18. 03. 2025. у 11:53

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

МАРШАЛОВА ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА Унук Јошка открио: Тито би живео још најмање ПЕТ година да није донео једну одлуку
ДОЖИВОТНИ председник СФРЈ Јосип Броз Тито живео би још најмање неколико година да је пристао да му словеначки доктори одсеку ногу коју је већ захватила гангрена.
18. 03. 2025. у 08:56
Коментари (0)