СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Од састојака које имате у кући направите сјајан оброк (ВИДЕО)
Можете служити као предјело, самостално јело или додатак уз главно јело
Бака Јелин специјалитет - Састојци:
3 јаја
50 гр суве сланине
100 гр паризера
1 веза младог лука
200-250 мл киселе воде
150 гр кукурузног брашна
мало соли
1/2 прашка за пециво
50 мл уља
Бака Јелин специјалитет - Припрема:
Пропржити на коцке суву сланину и на коцкице паризер. Извадити, па у ту масноћу убацити сецкан млад лук. Јаја умутити, додати уље, брашно са прашком за пециво.
Додати измрвљен сир оставити једну коцкицу. Убацити у пржен паризер и суву сланину (оставити за две кажике са стране).
На крају додати пржен лук и киселу воду и све деобро изједначити. Плех обложити пек папиром па на дно ставити остатак пржене сланине и паризера и распоредити по дну и излити тесто преко сланине. Пећи на 210 степени око сат времена. Служити топло како год вам је потребно.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КАКО СЕ ПРАВИ ДОМАЋЕ КИСЕЛО МЛЕКО? Потребна су вам само три састојка (ВИДЕО)
10. 03. 2023. у 12:00
ХРСКАВА ПОСНА ПИТА: Пециво које се топи у устима (ФОТО/ВИДЕО)
10. 03. 2023. у 15:00
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
ДА ЧОВЕК НЕ ПОВЕРУЈЕ: Погребни бизнис - ево чиме се Легија бави у затвору
ТАЈ посао му је плаћен.
18. 11. 2024. у 15:42
Коментари (0)