ПОСНИ РУЧАК: Укусна чорба са поврћем (ВИДЕО)

ИДЕЈА за данашњи посни ручак

ПОСНИ РУЧАК: Укусна чорба са поврћем (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

У току је пост, па је идеално време за једну посну чорбицу. Прави се једноставно, а поред сакупљања намирница, неће вам бити потребно додатно време да је направите.

Потребно је:

  • 1 главица купуса од 1 кг
  • 1 кромпир ситно на коцке
  • 2 шаргарепе на комаде
  • мало корена целера на коцке
  • 1 веза младог црног и белог лука сечен
  • 1 зелена паприка, може љута
  • 200 мл куваног парадајза или 1 свежи
  • 1 кашика брашна
  • 1 кашика ајвара домаћег
  • 1 кашичица алеве паприке
  • мало зачина или соли, уље маслиново
  • лист першуна

Припрема:

Купус исећи на коцке, па пола поређати у шерпу. У средину ставити кромпир, шаргарепу, коцке целера и листа, млади лук и зелену паприку.

Налити до пола шерпе водом и поклопити да се кува на лаганој ватри. Пред крај сипати кувани парадајз. У тигањ сипати уље, додати брашно, па га мало пропржити да добије крем боју.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.

29. 01. 2025. у 18:41

Коментари (0)

СУЗЕ ЗА КРАЈ: Асмир Колашинац рекао збогом усред Београда