УБЕДЉИВО НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПИЛАВ СА МЕСОМ: Уз 1 једноставан трик неће бити сув - старинско јело наших бака

Novosti online

26. 11. 2023. у 14:00

ИСПРОБАЈТЕ рецепт за прави српски пилав који је заситан и веома једноставно се прави.

УБЕДЉИВО НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПИЛАВ СА МЕСОМ: Уз 1 једноставан трик неће бити сув - старинско јело наших бака

Фото: Принтскрин Јутјуб/Kuhinja Sunčane Staze

Тајна је да га заливате бујоном у коме су се кували батаци, јер ће само тако бити савршено укусан и неће остати сув.

Састојци:

2 пилећа батака
1,5 ћаша пиринча
2 главице црног лука
2 шаргарепе
1 паприка
со, бибер
мало уља за пржење

Фото: А. М.

 

Припрема:

Батаке исећи на пола и скувати. Црни лук очистити, ситно исецкати и ставити да се пржи на тихој ватри. Шаргарепу очистити, ситно исецкати и додати луку. Пред крај пржења додати ситно сецкану паприку. Кад лук добије златну боју (преручити га из тигања у тепсију), додати му претходно очишћен и опран пиринач. Налити 3 кутлаче воде у којој су се кували батаци ( на тај начин ће приринач бити растресит), и оставити да се крчка (по потреби, додати још воде). Кад пиринач буде на пола куван, додати зачине, убацити месо и запећи у рерни на 200 Ц.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АЛАРМАНТНО! ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА: Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".

04. 11. 2024. у 16:15

Коментари (0)

Цедевита подржава клинЦЕ креативЦЕ: Деца из СОС Дечјег села Србија освојили јавност уметничким делима у склопу кампање Буди ТУ. Буди ЦЕ.