УБЕДЉИВО НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПИЛАВ СА МЕСОМ: Уз 1 једноставан трик неће бити сув - старинско јело наших бака
ИСПРОБАЈТЕ рецепт за прави српски пилав који је заситан и веома једноставно се прави.

Фото: Принтскрин Јутјуб/Kuhinja Sunčane Staze
Тајна је да га заливате бујоном у коме су се кували батаци, јер ће само тако бити савршено укусан и неће остати сув.
Састојци:
2 пилећа батака Фото: А. М.
1,5 ћаша пиринча
2 главице црног лука
2 шаргарепе
1 паприка
со, бибер
мало уља за пржење
Припрема:
Батаке исећи на пола и скувати. Црни лук очистити, ситно исецкати и ставити да се пржи на тихој ватри. Шаргарепу очистити, ситно исецкати и додати луку. Пред крај пржења додати ситно сецкану паприку. Кад лук добије златну боју (преручити га из тигања у тепсију), додати му претходно очишћен и опран пиринач. Налити 3 кутлаче воде у којој су се кували батаци ( на тај начин ће приринач бити растресит), и оставити да се крчка (по потреби, додати још воде). Кад пиринач буде на пола куван, додати зачине, убацити месо и запећи у рерни на 200 Ц.
(Стил)
Препоручујемо

ДОГОВОРЕНО ПРИМИРЈЕ ИРАНА И ИЗРАЕЛА: Трамп - Крај рата; Бомбе САД нису уништиле нуклеарна постројења? (ФОТО/ВИДЕО)
РАТ Израела и Ирана - 11. дан.
23. 06. 2025. у 08:17 >> 00:53

ХАМНЕИ ПРЕВАРИО ТРАМПА: Америка гађала празно нуклеарно постројење?
ВИСОКИ ирански извори рекли су Реутерсу да је већина високо обогаћеног уранијума на локацији Фордо уклоњена пре америчког напада.
22. 06. 2025. у 10:37

"БРАТЕ, МОРАМ!" Шта је Бора пред смрт урадио за Жељка
ПОСЛЕ вести о смрти фронтмена групе "Рибља Чорба", која је потресла регион у септембру прошле године, многе славне личности огласиле су се како би поделиле своје успомене на Бору Ђорђевића.
25. 06. 2025. у 08:29
Коментари (0)