САМИ ГА НАПРАВИТЕ КОД КУЋЕ: Најпопуларнији топли напитак за зимске дане - кувано вино
КУВАНО вино једно је од омиљених напитака током хладних дана, а и неизоставан производ зимских сајмова широм света. Не морате чекати излазак да бисте уживали - врло је лако направити га код куће.
За овај рецепт вам неће бити потребно више од 20 минута.
Потребно:
* један литар црног вина
* два децилитра воде
* два до четири цимета у кори
* неколико клинчића
* две наранџе
* две јабуке
* (смеђи) шећер
Припрема:
Када је реч о избору вина, најбоље би било да користите оно које иначе пијете. Ипак, ако не познајете вина, важно је знати да за кувано вино није потребна нека скупа сорта вина, јер ћете додати зачине који ће обогатити укус.
На лаганој ватри кувајте вино и воду. Потом, опране наранџе и јабуке нарежите на кришке и ставите заједно с вином и водом. Додајте неколико клинчића и цимет, а можете користити и звездасти анис и мушкатни орашчић. Кувајте неколико минута па додајте шећер. Овде је важно да напитак прилагодите према сопственом укусу.
Када сте ставили све састојке, вино кувајте око 10 минута и након тога склоните с рингле. Важно је да током кувања вино не проври.
Одлична ствар код куваног вина је да имате основне састојке, а то су свакако вино, цимет и вода. Сваки наредни пут приликом припреме, можете додати нешто што сматрате да би било идеално уз овај напитак.
(Super Žena/B 92)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
НОВО РУСКО ОРУЖЈЕ НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Изазива застрашујућу штету, а има само један циљ
РУСИЈА је недавно почела да производи термобаричне беспилотне летелице које ће се користити уз беспилотне летелице-мамце у Украјини, а које су у стању да нанесу озбиљну штету цивилима, открила је истрага Асошиејтед преса (АП).
16. 11. 2024. у 20:23
"ПРОНАЋИ ЋУ И УНИШТИЋУ ИХ СВЕ" Хитно се огласио Илон Маск, реаговала и Захарова
АМЕРИЧКИ бизнисмен Илон Маск саопштио је путем друштвене мреже да ће „пронаћи и уништити“ све оне који га оптужују за контакте са Москвом.
16. 11. 2024. у 16:18
ЂУРЂИЦ И ЂУРЂЕВДАН: Исти светац, две иконе и два празника - у чему су сличности и разлике?
СВЕТОГ Георгија или светог Ђорђа/Ђурађа - како у народу зову овог свеца, православни Срби славе два пута у години.
16. 11. 2024. у 08:25
Коментари (0)