ПОСНЕ МЕКИКЕ БЕЗ КВАСЦА: Доручак као код баке - вруће пециво које Срби обожавају

Novosti online

18. 01. 2024. у 07:00

Не постоји особа која је пробала мекике а да се није одушевила овим пецивом.

ПОСНЕ МЕКИКЕ БЕЗ КВАСЦА: Доручак као код баке - вруће пециво које Срби обожавају

Foto: Jutjub/Printskrin/

Припрема је врло једноставна, само умесите тесто и испржите мекике. Могу да се једу у било које доба дана, а најбоље су за доручак или вечеру. Такође, можете да их служите са слатким или сланим намазима, а ми вам данас доносимо рецепт за посне мекике које се праве без квасаца и које ће дефинитивно успети свима. 

Састојци:

400 г брашна
1 кашичица соли
1 кашика шећера
2 кашике уља
220 мл топле воде

Рецепт за посне мекике без квасца:

У посуди помешајте просејано брашно, со, шећер, па сипајте уље и топлу воду. Умесите тесто, покријте провидном фолијом и оставите да надође неких 30 минута. Затим тесто поделите на једнаке делове и обликујте лоптице. Сваку развуците и пржите у добро загрејаном уљу.

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

СИТУАЦИЈА ЈЕ ДРАМАТИЧНА, НАЈВАЖНИЈЕ ДА СЕ НЕ ПРЕТВОРИ У ПОТПУНО ТРАГИЧНУ Застрашујуће упозорење Марије Захарове