СЛАТКИ КОЛАЧИЋИ КОЈИ ОДУШЕВЉАВАЈУ УКУСОМ: Домаће тоблероне, успевају свима

Novosti online

07. 02. 2024. у 13:00

ГОТОВЕ зачас, а нестаће са стола одмах.

СЛАТКИ КОЛАЧИЋИ КОЈИ ОДУШЕВЉАВАЈУ УКУСОМ: Домаће тоблероне, успевају свима

Фото Printskrin Jutjub /Јелена Петровић

Потребно:

* 300 г кекса
* 100 г лешника
* 200 г маргарина
* 100 г шећера у праху
* 150 г чоколаде за кување
* сок од 1 поморанџе

Припрема:

Кекс изломите на крупније комаде, додајте исецкане лешнике, шећер и измешајте. У шерпи истопите маргарин и чоколаду на тихој ватри и помешајте са смесом од кекса. Измешајте, додајте сок од поморанџе и опет промешајте. По потреби додајте још мало кекса или сока, јер смеса треба да буде густа. У троугласти калуп ставите провидну фолију да вири с обе стране, па сипајте добијену смесу. Преклопите фолијом и добро утисните рукама. Оставите да се прохлади, па ставите у фрижидер да се стегне. Извадите из калупа, исеците парчиће и послужите.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете

СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.

17. 01. 2025. у 15:55

Коментари (0)

ОВО ЈЕ МАРКО КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО КОД ЗРЕЊАНИНА: Потресне речи комшинице - То ће бити велика сахрана, његове сви знају и воле...