СА МЕСОМ И ПИРИНЧЕМ, РАПСОДИЈА УКУСА: Пуњена бундева којој нећете моћи да одолите

Novosti online

14. 02. 2024. у 07:40

ДРУГАЧИЈИ ручак, у савршеном споју меса и поврћа, прсте да полижете.

СА МЕСОМ И ПИРИНЧЕМ, РАПСОДИЈА УКУСА: Пуњена бундева којој нећете моћи да одолите

Фото Shutterstock

Потребно:

* 1 средња бундева
* 300 г млевеног меса
* 50 г обареног пиринча
* 1 црни лук
* 1 кашичица млевене зачинске паприке
* 1 кашика сувог биљног зачина
* со
* бибер

Припрема:

Издубите бундеву, унутрашњост премажите путером и посолите. У обарен пиринач додајте исецкани црни лук, млевено месо, зачинску паприку, суви биљни зачин, со и бибер по укусу. Сједините смесу добро. Напуните бундеву припремљеном смесом па је затворите поклопцем од бундеве. Покријте бундеву алуминијумском фолијом па пребаците у плех обложен пек-папиром и 100 мл воде. Пеците је 70 минута на 200 степени. 

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију (ВИДЕО)

ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: "НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију" (ВИДЕО)

МИЛИЈАРДЕР Илон Маск, власник Тесле, "Спејс Икса", друштвене платформе Икс, поделио је на свом профилу говор у којем Џефри Сакс прича о нелегалном бомбардовању Србије од стране НАТО-а.

12. 11. 2024. у 15:47

Коментари (1)

ПРОГОВОРИО БИВШИ ВОЗАЧ ПРИНЦЕЗЕ ДАЈАНЕ: Прекида ћутање и тврди - Да сам је возио те ноћи у Паризу, она би и даље била овде