СТАРИ ТРАДИЦИОНАЛНИ РЕЦЕПТ - ЉУБОМОРНО ЧУВАН ГОДИНАМА: Пита гологлавка, право из Врања

Novosti online

11. 03. 2024. у 07:00

ФЕНОМЕНАЛНА пита са сиром из Јужне Србије.

СТАРИ ТРАДИЦИОНАЛНИ РЕЦЕПТ - ЉУБОМОРНО ЧУВАН ГОДИНАМА: Пита гологлавка, право из Врања

Фото Shutterstock

Састојци:

* 500 г брашна
* 500 г сира
* 200 мл млаке воде
* маст 
* кашичица соли 
* 1/3 коцке квасца
* 4 јајета 
 

Припрема:

Рерну загрејте на 200 степени.

У једну посуду сипајте брашно па намрвите квасац, сипајте млаку воду и со. Од састојака замесите тесто па га поделите на 6 јуфки и премажите машћу.

Поређајте једну на другу па направите од тога једну велику кору, већу од плеха. Засебно умутите јаја са сиром па додајте прашак за пециво. Сипајте надев преко коре па вишак теста прекријте преко фила, али да средина остане непокривена. 

Пеците питу 30-40 минута, у рерни загрејаној на 200 степени.

Фото Shutterstock

Пред крај печења ставите да проври кашика масти са пола шољице воде па прелијте печену гологлавку са тим и прекријте крпом.

Оставите да мало омекша, сеците и служите.

Пријатно!

(Trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

МИСЛИМО ДА ЈЕ ГОТОВО, НЕ МИСЛИМ ДА ЋЕ СЕ ПОНОВО СУКОБИТИ Трамп о сукобу Израела и Ирана, али и о рату у Украјини