ПОЗНАТ УКУС, АЛИ УВЕК ГА СПРЕМАМО ИЗНОВА: Гибаница са сиром

Novosti online

21. 03. 2024. у 07:00

УКУС који се памти.

ПОЗНАТ УКУС, АЛИ УВЕК ГА СПРЕМАМО ИЗНОВА: Гибаница са сиром

Фото Shutterstock

Састојци:

* 500 г готових кора за питу
* 500 г сланог сира
* 3 јајета
* 1 шољица уља
* 3 шољице киселе воде
* 2 кашичице соли

Припрема:

Подмажите уљем округли плех и ставите на дно једну кору.

Попрскајте је уљем, ставите другу кору, такође попрскајте уљем, па преко ње разбацајте шаку уситњеног сира.

Ставити трећу кору, попрскајте уљем, разбацајте по њој шаку сира и тако редом док све коре не утрошите.

 Прелив: 

Измешајте јаја са шољицом уља, киселом водом и сољу. Гибаницу исеците на осам једнаких делова и прелијте преливом. Оставите да упије.

Пеците у загрејаној рерни на 200 степени око 30 минута.

(Trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РУСИЈА СЛАВИ! Руси добили сјајну вест из Београда