НАЈУКУСНИЈИ ПОПСИ СА КЕКСОМ: Рецепт за омиљену посластицу сваког малишана
Куглице на штапићу можете да правите на више начина, али су попси са кексом најједноставнија верзија коју деца и највише воле.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 200 грама млевеног кекса
- 125 грама маргарина или маслаца
- 100 грама шећера у праху
- 100 мл сока од ананаса
- 50 грама млевеног бадема
За глазуру:
- 100 гр млечне чоколаде
- 80 + 20 гр црне чоколаде
- 3 кашике уља
- шарене мрвице
Припрема:
Умутити маргарин или маслац са шећером у праху па додати кекс и бадем и руком месити.Постепено додавати сок од ананаса.Оставити након тога смесу у фрижидер да одстоји минимум сат времена. Извадити и обликовати куглице.Обликоване куглице слажите на тацну на којој је папир за печење.Отопити 20 гр чоколаде па штапић прво умочити у чоколаду па убости у куглицу од кекса. Вратити све у фрижидер да одстоји и да се чоколада и куглице стегну.Отопити млечну чоколаду, остатак црне са додатком уља у малој шерпици или чинијици, извадити попсе из фрижидера па умакати у топљену чоколаду.Поново окретати на исту тацну, на папир и оставити да се стегне. Уваљати у шарене мрвице. (тrpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)