КНЕДЛЕ СА СЛАНИНОМ: Просто неодољиве
Мислили сте да су само са шљивама добре, испробајте овај рецепт за кнедле са сланином и видећете колико грешите. Припремите их за доручак или вечеру.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г хлеба исеченог на коцкице
- 2 јајета
- 200 мл млека
- 30 г ситно исецкане сланине
- 30 г маслаца
- 1 мања главица црног лука
- со, бибер, везица першуна
Припрема:
Хлеб исецкан на коцкице пропржите на маслацу и ставите у велику посуду. Сецкану сланину и лук пржите док сланина не порумени, па додајте хлебу. Добро умутите јаја и млеко, пребаците преко хлеба и сланине, додајте бибер и ситно сецкан першун и све добро измешајте. Смесу оставите 15 минута да се одмара. Поново измешајте и мокрим рукама обликујте кнедле. Овако припремљене кнедле ставите у слану кључалу воду и кувајте 15 минута. (тrpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КАКО СЕ ПРАВЕ ПОСНЕ КНЕДЛЕ ЗА СУПУ: Урадите једну ствар и неће се распадати
23. 01. 2024. у 19:52

КИФЛИЦЕ МЕКАНЕ КАО ДУША: Два трика за пециво које ће вас одушевити
28. 04. 2024. у 07:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)