ПРОЈАРА СА СЛАНИНОМ И ПЕЧЕНОМ ПАПРИКОМ: Прави гурмански специјалитет
Данас постоји милион рецепата за пројару, а ми вам доносимо прави домаћински са сланином, печеном паприком и ароматичним белим луком. Овако припремљена пројара ће се свима допасти, а због јогурта ће бити и мекана.
Фото Printskrin Youtube
Састојци:
- 200 г кукурузног брашна
- 100 г брашна
- 200 мл киселе воде
- 200 мл јогурта
- 4 јајета
- 100 мл уља
- 1 кесица прашка за пециво
- 200 г сланине
- 3 печене паприке
- 4 чена белог лука
Припрема:
У посуди помешајте обе врсте брашна и додајте прашак за пециво. Затим сипајте киселу воду, јогурт, уље и додајте јаја. Добро сједините да добијете глатку смесу. Затим у смесу додајте сецкану сланину коју сте претходно пропржили у сувом тигању, сецкану печену паприку и млевени бели лук. Лепо промешајте.
Добијену смесу за пројару сипајте у науљену тепсију, а ако желите да буду у облику мафина, смесу сипајте у калуп за мафине. Ако желите можете преко да поспете и мало ренданог сира.
Пеците пројару у загрејаној рерни на 200°С тачно 10 минута, а онда смањите температуру на 180°С и пеците још 20 минута.
(stvarukusa/mondo)
Препоручујемо
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
НА ТРГУ ЗА ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ Објављено колико ће град платити Мерлину за концерт у "најлуђој ноћи"
Већина певача дочек Нове године проводи радно јер је ово својеврсна прилика да зараде огромне хонораре, који су неретко и по неколико пута већи у односу на стандардне.
29. 11. 2025. у 17:35
Коментари (0)