ПРОЈАРА СА СЛАНИНОМ И ПЕЧЕНОМ ПАПРИКОМ: Прави гурмански специјалитет

Новости онлине

09. 05. 2024. у 19:00

Данас постоји милион рецепата за пројару, а ми вам доносимо прави домаћински са сланином, печеном паприком и ароматичним белим луком. Овако припремљена пројара ће се свима допасти, а због јогурта ће бити и мекана.

ПРОЈАРА СА СЛАНИНОМ И ПЕЧЕНОМ ПАПРИКОМ: Прави гурмански специјалитет

Фото Printskrin Youtube

Састојци:

  • 200 г кукурузног брашна
  • 100 г брашна
  • 200 мл киселе воде
  • 200 мл јогурта
  • 4 јајета
  • 100 мл уља
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 200 г сланине 
  • 3 печене паприке 
  • 4 чена белог лука 

Припрема:

У посуди помешајте обе врсте брашна и додајте прашак за пециво. Затим сипајте киселу воду, јогурт, уље и додајте јаја. Добро сједините да добијете глатку смесу. Затим у смесу додајте сецкану сланину коју сте претходно пропржили у сувом тигању, сецкану печену паприку и млевени бели лук. Лепо промешајте. 

Добијену смесу за пројару сипајте у науљену тепсију, а ако желите да буду у облику мафина, смесу сипајте у калуп за мафине. Ако желите можете преко да поспете и мало ренданог сира. 

Пеците пројару у загрејаној рерни на 200°С тачно 10 минута, а онда смањите температуру на 180°С и пеците још 20 минута. 

(stvarukusa/mondo)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?

ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".

21. 08. 2025. у 19:40

Коментари (0)

ЗНАТНО НИЖА КАМАТНА СТОПА: Искористите специјалну понуду