РЕЦЕПТ ЗА НАЈМЕКШЕ СЛАТКЕ КНЕДЛЕ: Спремите посластицу у којој ће уживати цела породица
Некако се сви вратимо у детињство кад осетимо укус домаћих кнедли са шљивама и присетимо се наших бака.
![РЕЦЕПТ ЗА НАЈМЕКШЕ СЛАТКЕ КНЕДЛЕ: Спремите посластицу у којој ће уживати цела породица РЕЦЕПТ ЗА НАЈМЕКШЕ СЛАТКЕ КНЕДЛЕ: Спремите посластицу у којој ће уживати цела породица](/data/images/2024-06-26/500795_shutterstock-knedle-sa-nutelom_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Овај рецепт ће вас подсетити на то, али са благим модификацијама у ово модерно доба, кнедле са нутелом.
Састојци:
Тесто:
- 600 г очишћеног кромпира
- 300 г брашна (200 г оштро/100 г меко)
- 60 г маслаца
- 45 г гриза
- прстохват соли
- 1 ванилин шећер
- 1 јаје
Мрвице:
- 120 г старог хлеба
- 120 г презле
- 80 г шећера
- 20 г какаоа
- 10 г чоколаде у праху
- 50 мл уља
- И још 400-500 г нутеле
Припрема:
Кромпир ћемо скувати у сланој води па му додати маслац и добро изгњечити. Затим додајемо со, ванилин шећер и јаје, а потом је потребно све то сјединити. Сада убацујемо и гриз и брашно у смесу и све лепо умесити. Готово тесто ћемо оставити у фрижидеру покривено да одстоји неких 30 минута.
За то време ћемо припремити куглице од нутеле тако што ћемо прохлађену нутелу ставити на папир за печење у порцијама од неких 20 г и одложити у замрзивач још 30-ак минута.
Прелазимо на припрему мрвица или посипа за кнедле. На загрејано уље у тигању додаћемо хлеб и смањујемо јачину рингле, након 15 минута мешања наш хлеб ће добити златкасту боју и постаће хрскав, тада додајемо и презле и настављамо са мешањем, затим убацујемо шећер и такође мешамо, а на крају иде какао помешан са чоколадом у праху, све то сјединимо и наш посип је готов.
Враћамо се на тесто које вадимо из фрижидера и распоредимо по радној површини, а онда сечемо у порције од око 50 грама. Рукама растањимо добијене лоптице од теста па на то стављамо фил и формирамо лоптице односно кнедле.
У загрејану воду са прстохватом соли спуштамо наше кнедле и када оне испливају на површину након два-три минута их вадимо. Пребацујемо их на млаке мрвице и ваљамо док кнедле не буду равномерно прекривене њима.
Пријатно!
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24) ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24)](/data/images/2025-02-07/570660_pgsk9kpturbxy8ynti3yzjkognhmjgxngm4m2fmnzgzmziymjnlotqxns5wbmerkwlnaxya3gabotaf-ezgif.com-webp-to-jpg-converter_kf.jpg?time=1738936252)
ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24)
МРЕЖЕ су преплављене последњих дана фотографијом младе мајке која проси у Улици кнеза Михаила у Београду, а која је, како се испоставило провером полиције, професионални преварант и професионално се бави породичним просјачењем.
07. 02. 2025. у 14:50
![РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали](/data/images/2025-02-06/570373_1_kf.jpg?time=1738855983)
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
06. 02. 2025. у 16:32
![ЈЕДНОГ НИКО НЕ БИ ДА СЕ ОДРЕКНЕ: Како ће Драгана и Тони поделити имовину након развода? ЈЕДНОГ НИКО НЕ БИ ДА СЕ ОДРЕКНЕ: Како ће Драгана и Тони поделити имовину након развода?](/data/images/2024-12-09/553613_113307-gaga-i-toni-ig_kf.jpg?time=1738931385)
ЈЕДНОГ НИКО НЕ БИ ДА СЕ ОДРЕКНЕ: Како ће Драгана и Тони поделити имовину након развода?
О РАЗВОДУ певачице Драгане Мирковић и њеног дугогодишњег супруга, бизнисмена Тонија Бијелића, не престаје да се прича.
07. 02. 2025. у 13:29
Коментари (0)