БАКЛАВА СА ОРАСИМА И БАДЕМИМА: Рецепт за традиционалну посластицу коју сви обожавају

Новости онлине

08. 07. 2024. у 14:00

Сочна, слатка, неодољива баклава са орасима и бадемима.

БАКЛАВА СА ОРАСИМА И БАДЕМИМА: Рецепт за традиционалну посластицу коју сви обожавају

Фото Shutterstock

Састојци:

За фил:

  • 500 г кора за питу
  • 200 г сецканих ораха
  • 200 г сецканих бадема
  • 250 г путера
  • 1/2 кесице цимета

За сируп:

  • 500 г шећера
  • 300 мл воде
  • 50 г меда
  • Кора од 1 лимуна
  • ½ кесице цимета

Припрема:

Истопите путер на тихој ватри. Премажите њиме дно плеха и поређајте једну на другу 10 кора, а сваку намажите истопљеним путером. Измешајте исецкане орахе, бадеме, цимет и каранфилић. Распоредите преко кора. Одозго поређајте осталих 10 кора једну на другу и опет сваку намажите истопљеним путером, а и последњу кору одозго премажите. Исеците баклаву на коцке жељене величине. Пеците у загрејаној рерни на 150 степени око два сата, односно док све коре не постану златносмеђе боје. Сируп: Прокувајте шећер, воду и цимет. После два минута додајте мед и кад се истопи склоните сируп са шпорета. Врућу баклаву прелијте хладним сирупом.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТУРСКА ДРХТИ ПРЕД ПРЕТЊОМ ИЗРАЕЛА: Избија трећи светски рат? (ВИДЕО)

ТУРСКА ДРХТИ ПРЕД ПРЕТЊОМ ИЗРАЕЛА: Избија трећи светски рат? (ВИДЕО)

МИНИСТАР одбране Турске, Јашар Гулер, изјавио је да Израел може да нападне Турску, чиме је подржао раније изјаве председника Ердогана, који је Израел описао као директну претњу за земљу.

14. 11. 2024. у 17:17

Коментари (0)

РОЗЕ ОКТОБАР, ШТИТНА ЖЛЕЗДА, ТРБУШНА АОРТА: Бесплатно прегледано више од 5.000 грађана