БАКЛАВА СА ОРАСИМА И БАДЕМИМА: Рецепт за традиционалну посластицу коју сви обожавају

Новости онлине

08. 07. 2024. у 14:00

Сочна, слатка, неодољива баклава са орасима и бадемима.

БАКЛАВА СА ОРАСИМА И БАДЕМИМА: Рецепт за традиционалну посластицу коју сви обожавају

Фото Shutterstock

Састојци:

За фил:

  • 500 г кора за питу
  • 200 г сецканих ораха
  • 200 г сецканих бадема
  • 250 г путера
  • 1/2 кесице цимета

За сируп:

  • 500 г шећера
  • 300 мл воде
  • 50 г меда
  • Кора од 1 лимуна
  • ½ кесице цимета

Припрема:

Истопите путер на тихој ватри. Премажите њиме дно плеха и поређајте једну на другу 10 кора, а сваку намажите истопљеним путером. Измешајте исецкане орахе, бадеме, цимет и каранфилић. Распоредите преко кора. Одозго поређајте осталих 10 кора једну на другу и опет сваку намажите истопљеним путером, а и последњу кору одозго премажите. Исеците баклаву на коцке жељене величине. Пеците у загрејаној рерни на 150 степени око два сата, односно док све коре не постану златносмеђе боје. Сируп: Прокувајте шећер, воду и цимет. После два минута додајте мед и кад се истопи склоните сируп са шпорета. Врућу баклаву прелијте хладним сирупом.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ

ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ

О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.

15. 12. 2024. у 13:55

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

Коментари (0)

АЛТА Банци награда за најбрже растућу банку у Србији