НАЈСОЧНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА БАКЛАВУ СА МАКОМ И ОРАСИМА: Баклава на другачији начин

Новости онлине

23. 07. 2024. у 16:00

Фил од ораха и мака ће вас одушевити.

НАЈСОЧНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА БАКЛАВУ СА МАКОМ И ОРАСИМА: Баклава на другачији начин

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г кора за питу
  • 200 мл уља

За сируп:

  • 500 мл воде
  • 500 г шећера
  • 2 ванилин шећера
  • Сок од 1 поморанџе

За фил:

  • 300 г млевеног мака
  • 150 г млевених ораха
  • 200 г шећера
  • 1 кашичица прашка за пециво

Припрема:

Сируп: Кувајте на тихој ватри воду, шећер, ванилин шећер и сок од поморанџе око 15 минута да се мало згусне. Фил: Помешајте мак, орахе, шећер, прашак за пециво. Узмите једну кору, премажите уљем, ставите другу кору и њу премажите уљем, па 2 цм од ивице коре ставите пет кашика фила по дужини коре и уролајте. Урадите исто са остатком кора и фила. Ролнице ређајте у подмазан плех једну до друге. Исеците их на парчиће жељене дужине, премажите уљем и пеците у загрејаној рерни на 200 степени док не порумене. Врућу баклаву прелијте хладним сирупом.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ

ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ

О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.

15. 12. 2024. у 13:55

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

Коментари (0)

АЛТА Банци награда за најбрже растућу банку у Србији