КРОФНЕ СА ЏЕМОМ КАКВЕ ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ: Проверени рецепт са којим нема грешке
Мекане крофне су одличне као послужење за госте, али и као вечера. Можете да их пуните са џемом, али и са чоколадом или нутелом.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 600 мл млека
- 3 кашике шећера
- 1 квасац
- 4 жуманца
- 1/2 маргарина
- 1 кг брашна
- Џем за пуњење
- Уље за пржење
Припрема:
У млеко ставити шећер и смлачити, додати квасац и оставити да надође. У посуду сипати млеко и надошао квасац, додати истопљен маргарин. Затим додати жуманца, со и постепено брашно. Тесто месити варјачом све док не почне да се одваја од посуде. Оставити на топлом месту да нарасте док се не удвостручи. Развући у правоугаоник дебљине око 1 цм. На половини теста правити чашом отиске и на сваки круг ставити по кашичицу џема. Другом половином теста преклопити тај део и чашом вадити крофне. Покрити их крпом и оставити да расту 30 минута. Крофне пржити у дубоком загрејаном уљу. Вадити на салвету како би се упио вишак масноће.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КОЛАЧ ОД ГРИЗА: Рецепт за кремасту посластицу која се не пече и осваја укусом
25. 07. 2024. у 19:00

ЛЕДЕНИ ЧАЈ ОД ЂУМБИРА: Једноставан је, а идеално освежава преко лета
25. 07. 2024. у 08:00

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - КРАХ БРАКА АНЕ ИВАНОВИЋ И БАСТИЈАНА: Швајнштајгер скинуо бурму (ФОТО)
АКО се уопште и сумњало у развод Ане Ивановић и Бастијана Швајнштајгера, сада дилеме више нема.
18. 04. 2025. у 07:51
Коментари (0)