КРОФНЕ СА ЏЕМОМ КАКВЕ ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ: Проверени рецепт са којим нема грешке

Новости онлине

26. 07. 2024. у 13:55

Мекане крофне су одличне као послужење за госте, али и као вечера. Можете да их пуните са џемом, али и са чоколадом или нутелом.

КРОФНЕ СА ЏЕМОМ КАКВЕ ЈОШ НИСТЕ ПРОБАЛИ: Проверени рецепт са којим нема грешке

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 600 мл млека
  • 3 кашике шећера
  • 1 квасац
  • 4 жуманца
  • 1/2 маргарина
  • 1 кг брашна
  • Џем за пуњење
  • Уље за пржење                                                                                                               

Припрема:

У млеко ставити шећер и смлачити, додати квасац и оставити да надође. У посуду сипати млеко и надошао квасац, додати истопљен маргарин. Затим додати жуманца, со и постепено брашно. Тесто месити варјачом све док не почне да се одваја од посуде. Оставити на топлом месту да нарасте док се не удвостручи. Развући у правоугаоник дебљине око 1 цм. На половини теста правити чашом отиске и на сваки круг ставити по кашичицу џема. Другом половином теста преклопити тај део и чашом вадити крофне. Покрити их крпом и оставити да расту 30 минута. Крофне пржити у дубоком загрејаном уљу. Вадити на салвету како би се упио вишак масноће.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене

ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ БИ МОГАО ПОЧЕТИ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Путин га сматра својом територијом, НАТО трупе већ распоређене

ОВАЈ снегом прекривени гранични мост између две средњовековне тврђаве у делу Естоније где се говори руски, могао би бити место где ће започети Трећи светски рат, пише Политико.

26. 12. 2024. у 08:55

ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице

ПОЈАВИЛА СЕ ШОК ТВРДЊА: "Руси су оборили авион у Казахстану, погледајте трагове експлозије на репу летелице"

АВИОН Азербејџан ерлајнса, који се 25. децембра срушио на путу за Русију, можда је оборен руском ракетом земља-ваздух, према извештајима руских медија који нису наклоњени Кремљу и руском председнику Владимиру Путину.

26. 12. 2024. у 07:44

Коментари (0)

Стигла вам је једна 110 година стара порука са фронта