НАЈСОЧНИЈИ КОЛАЧ ОД ШЉИВА: Лења пита која се прави за пар минута
Најсочнији колач од шљива прави се лако а може послужити и уместо доручка уз шољицу домаће кафе.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1,6 килограма шљива испећи у рерни са додатком 100г шећера.
Бисквит:
- 5 до 6 јаја
- 1 ванил шећер
- 200г кристал шећера
- 150мл млека или јогурта
- 150мл уља
- 1 прашак за пециво
- 300г брашна
- 1 лист обланде
Припрема:
Када испечете шљиве оставите их са стране. Умутите јаја са шећером па им додајте јогурт, уље, брашно и прашак за пециво.
Затим у тепсију ставите пола смесе за бисквит, преко ставите један лист обланде, па потом цео фил од печених шљива и преко смесу за бисквит. Пећи у загрејаној рерни на 180 степени Целзијуса око 30 минута. Одозго посипати шећер у праху.
(still)
Препоручујемо

ЈЕДНА ОД НАЈБЛИЖИХ ТРАМПОВИХ САРАДНИЦА ШОКИРАЛА: Ванземаљци постоје, поделићемо истину са народом
ДИРЕКТОРКА националне обавештајне службе (ДНИ) Тулси Габард рекла је да верује у постојање ванземаљаца, али је истакла да мора да буде "опрезна" у вези с оним што износи у јавност, будући да има приступ великом броју поверљивих информација.
06. 08. 2025. у 17:35

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

ЗАШТО РАТ У УКРАЈИНИ ЈОШ ТРАЈЕ? Орбан криви Трампа: "Није довољно јак!" Мађар окренуо леђа америчком лидеру?
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан досад је био један од највернијих европских савезника Доналда Трампа, посебно када је реч о рату у Украјини и обећањима о брзом постизању мира. Али током викенда по први пут јавно је критиковао америчког председника, поручивши да Трамп, барем засад, није показао довољно снаге да увери европске лидере да зауставе рат.
06. 08. 2025. у 16:06
Коментари (0)