ДОМАЋЕ ПИЋЕ: Направите крем ликер од лимуна
Викенд је идеалан да направите домаћи ликер и дегустирате га.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Састојци:
- 20 лимуна
- 4 л пуномасног млека
- 1 л павлаке за кување
- 2 л алкохола 70% (или водке)
- 3 кг шећера
Припрема:
Лимун добро оперите, осуши и исцедите сок. Ножем одстраните само кору, прелијте алкохолом и оставите да стоји 2 дана у добро затвореној посуди. У шерпу сипајте млеко и шећер и ставите на шпорет да се шећер истопи, па додајте кору лимуна извађену из алкохола. Оставите да проври, па искључите. Оставите да се охлади, па вратите на шпорет да поново проври. Склоните и кад се прохлади извадите кору лимуна, додајте павлаку за кување и измешајте. Кад се потпуно охлади, додајте алкохол и оставите да стоји 12 сати. Сипајте у флаше и чувајте на хладном и тамном месту. (trpeza)
Препоручујемо
 
                    
                    КАШАСТИ СОК ОД ЛУБЕНИЦЕ И ЈАБУКЕ: Рецепт за освежавајући напитак, одличан за тело
15. 08. 2024. у 18:38
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)