ПУДИНГ ОД ХЛЕБА: Направите јединствени пудинг који ће вас оборити с ногу
Несвакидашњи рецепт за пудинг од хлеба савршен је за ужину или вечеру и пробудиће сва ваша чула. Једноставно се прави, а лаган је и укусан.
Састојци:
- 500 г старог хлеба
- 4 јајета
- 0,5 л млека
- 200 г шећера
- 2 кесице ванилин шећера
- 100 г сувог грожђа
- пола кашичице цимета
- 70 г маргарина
Припрема:
Исецкајте хлеб на кришке и посложите их у ватросталну посуду. Умутите јаја са шећером и ванилин-шећером, додајте цимет, суво грожђе и млеко, па прелијте преко хлеба и ставите у фрижидер на неколико сати. Потом преко сложите комадиће маргарина и пеците око 25 минута на 200 степени да пудинг порумени.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КОЛАЧ ОД ГРИЗА: Рецепт за кремасту посластицу која се не пече и осваја укусом
25. 07. 2024. у 19:00
КАЗАНДИБИ: Турски дезерт који се топи у устима, и који се обожава широм света
11. 07. 2024. у 16:00
РАФАЕЛО ПУДИНГ: Предивна кремаста посластица која се топи у устима
08. 05. 2024. у 17:00
ПРЕД НАМА СУ ТРИ ВЕЛИКА ПРАЗНИКА У НИЗУ: Сутра је Крстовдан - ове обичаје би требало да испоштујете
СРПСКА православна црква (СПЦ) сутра слави Крстовдан, као успомену на прве хришћане који су примили веру на самом почетку хришћанске проповеди. Потом следи Богојављење, па Јовањдан.
17. 01. 2025. у 15:55
"ЉУДИ ЋЕ УМРЕТИ" Ватрогасци недељама пре ужаса у Лос Анђелесу упозоравали на најгори сценарио
МАЊЕ од месец дана пре него што су пожари захватили Лос Анђелес, група искусних ватрогасаца окупила се на Градском већу како би тражили већа средства.
15. 01. 2025. у 14:03
СМРТ ЗА СРПСКУ НОВУ Преминула мајка популарне фолкерке, она се огласила: "Умрла је у миру"
ПОСЛЕДЊЕ тренутке провела је у Ваљеву, где је иначе и живела.
17. 01. 2025. у 15:45
Коментари (0)