ОМИЉЕНО КАРАЂОРЂЕВО ЈЕЛО: Кремаста папула на старински начин
Старинско јело по старом рецепту, укуса који се не заборавља.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г белог пасуља тетовца
- 2 главице црног лука
- 2 чена белог лука
- 2 дл уља
- ситна црвена паприка
- бибер
- со
Припрема:
Пасуљ оперите, прелијте водом и ставите да се кува. Кад проври процедите, прелијте новом млаком водом и наставите с кувањем. Скуван пасуљ процедите и испасирајте. Пасуљ зачините сољу и бибером, додајте мало воде у којој се кувао и измиксирајте, како бисте добили фину глатку масу. Очистите и ситно исецкајте црни лук и бели лук. Пропржите их на уљу а затим додајте измиксиран пасуљ. Уколико не волите бели лук, можете и без њега да припремите ово јело. Промешајте, кратко пропржите и додајте две кашичице ситне црвене паприке.
(trpeza)
Препоручујемо

(МАПА) КРАЈЕМ ЛЕТА ЧЕКА НАС КАТАСТРОФА: Морске температуре на рекордном нивоу, велики ризик од разорних олуја
ИСТОРИЈСКИ топлотни талас који је захватио Медитеран и Европу подигао је температуру мора на рекордне нивое, повећавајући ризик од разорних поплава и екстремних временских непогода широм јужне Европе у наредним месецима, пише сајт Severe Weather Europe.
01. 07. 2025. у 13:58

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи
ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.
01. 07. 2025. у 11:45

АГЕНТ МОСАДА У ПОЛИТИЧКОМ ВРХУ СИРИЈЕ: Вешање израелског шпијуна снимано и преношено уживо (ФОТО/ВИДЕО)
МНОГИ га сматрају најбољим израелским шпијуном икада. Са лажним идентитетом сиријског муслимана рођеног у Либану, Ели Коен је имао један циљ - да као оперативац Мосада сазна поверљиве информације које ће користити Израелу.
01. 07. 2025. у 12:48
Коментари (0)