ОМИЉЕНО КАРАЂОРЂЕВО ЈЕЛО: Кремаста папула на старински начин
Старинско јело по старом рецепту, укуса који се не заборавља.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г белог пасуља тетовца
- 2 главице црног лука
- 2 чена белог лука
- 2 дл уља
- ситна црвена паприка
- бибер
- со
Припрема:
Пасуљ оперите, прелијте водом и ставите да се кува. Кад проври процедите, прелијте новом млаком водом и наставите с кувањем. Скуван пасуљ процедите и испасирајте. Пасуљ зачините сољу и бибером, додајте мало воде у којој се кувао и измиксирајте, како бисте добили фину глатку масу. Очистите и ситно исецкајте црни лук и бели лук. Пропржите их на уљу а затим додајте измиксиран пасуљ. Уколико не волите бели лук, можете и без њега да припремите ово јело. Промешајте, кратко пропржите и додајте две кашичице ситне црвене паприке.
(trpeza)
Препоручујемо

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

ВРТОГЛАВА СУМА: Колику националну пензију прима Љиљана Благојевић
ЈЕДНА од наших најистакнутијих драмских уметница Љиљана Благојевић отишла је у пензију, а налази се међу двадесетчетворо уметника, који ће примају националну пензију за допринос култури.
07. 06. 2025. у 11:30
Коментари (0)