АЈВАР ПРОЈИЦЕ: Спремају се брзо и лако, а сви их обожавају

Јована Васић

31. 12. 2024. у 07:00

Многе домаћице су већ припремиле ајвар, а овај рецепт ће вам пружити могућност да омиљени српски намаз испробате у другачијем облику.

АЈВАР ПРОЈИЦЕ: Спремају се брзо и лако, а сви их обожавају

Foto: Shutterstock

Састојци:

  •  400 мл воде
  •  100 мл уља
  •  1 кашичица соли
  •  5 пуних кашика ајвара
  •  300 г кукурузног брашна
  •  150 г белог брашна
  •  1 прашак за пециво

Припрема:

Измешати воду, уље, ајвар, со, додати брашно и прашак за пециво. Измешати и сипати у плех, односно тепсију или у калупе за мафине. Пеку се на 200 степени око 25-30 минута.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

Коментари (0)

ОГРОМНО ИНТЕРЕСОВАЊЕ: Распродате карте за Куп Радивоја Кораћа