АЈВАР ПРОЈИЦЕ: Спремају се брзо и лако, а сви их обожавају
Многе домаћице су већ припремиле ајвар, а овај рецепт ће вам пружити могућност да омиљени српски намаз испробате у другачијем облику.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Састојци:
- 400 мл воде
- 100 мл уља
- 1 кашичица соли
- 5 пуних кашика ајвара
- 300 г кукурузног брашна
- 150 г белог брашна
- 1 прашак за пециво
Припрема:
Измешати воду, уље, ајвар, со, додати брашно и прашак за пециво. Измешати и сипати у плех, односно тепсију или у калупе за мафине. Пеку се на 200 степени око 25-30 минута.
(trpeza)
Препоручујемо
 
                    
                    НАЈЗДРАВИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ДОРУЧАК: Проја са блитвом, увек се тражи парче више
03. 11. 2024. у 07:00
 
                    
                    ПРОЈА СА ТИКВИЦАМА И ШУНКОМ: Рецепт који ће овога лета обожавати сви укућани
30. 07. 2024. у 08:00
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)