ДОМАЋА ЧОКОЛАДНА ПОГАЧА: Посластица која никога не оставља равнодушним, штавише, са стола нестаје зачас

Јована Васић

26. 01. 2025. у 16:00

Чоколадна погача постала је веома популарна на друштвеним мрежама, а свако ко је пробао истиче да је укус неодољив!

ДОМАЋА ЧОКОЛАДНА ПОГАЧА: Посластица која никога не оставља равнодушним, штавише, са стола нестаје зачас

Foto: Printskrin Youtube

Састојци:

За тесто:

  • 3 кашике шећера
  • 1 кесица сувог квасца
  • 1 чаша топлог млека (200 мл)
  • 1 чаша топле воде (200 мл)
  • 1 шољица уља (100 мл)
  • Беланце (жуманце оставити за премазивање)
  • 6 чаша брашна (користите чашу од 200 мл)
  • 1 кашичица соли

За фил:

  • Кремић од чоколаде
  • Млевени ораси

За премазивање:

  • Жуманце
  • 1 кашичица млека

Припрема:

У чинију ставите шећер, суви квасац, топло млеко и топлу воду. Промешајте и оставите да одстоји 5-10 минута док квасац не почне да пени.

Додајте уље, беланце и со, па постепено умешајте брашно. Умесите мекано тесто које се не лепи за руке. Покријте тесто чистом кухињском крпом и оставите да нарасте на топлом месту око 1 сат. Када је тесто нарасло, поделите га на једнаке лоптице.

Сваку лоптицу развуците у облик круга. На средину ставите кашичицу чоколадног намаза и поспите млевеним орасима. Преклопите ивице теста преко фила и обликујте куглицу или жељени облик. Поређајте припремљене колачиће у плех обложен папиром за печење.

У чинијици помешајте жуманце и млеко, па тиме премажите сваки колачић.

Пеците у претходно загрејаној рерни на 180°Ц док не порумене (око 20-25 минута).

Ову чоколадну погачу можете сервирати и топлу и хладну, једнако је укусна.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте

"БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ" Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте

АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп запретио је да ће укинути савезно финансирање факултетима, школама и универзитетима који омогућавају „незаконите протесте“.

04. 03. 2025. у 15:24

ТРЕБАЛО ЈЕ ЈА ДА ОДЕМ ПРЕ ЊЕГА: Ко је рођена сестра Саше Поповића? (ФОТО)

"ТРЕБАЛО ЈЕ ЈА ДА ОДЕМ ПРЕ ЊЕГА": Ко је рођена сестра Саше Поповића? (ФОТО)

САША Поповић, идејни творац и креативни директор Гранд продукције испраћен је данас на вечни починак. Рођена сестра Саше Поповића, иако у годинама и слабог здравља, дошла је на последњи испраћај брату, а на комеморацији је седела поред Сузане и њене деце.

06. 03. 2025. у 16:45

Коментари (0)

У чему је тајна снажног имунитета: Доктор објашњава на шта никако не треба да заборавимо