ДОМАЋА ЧОКОЛАДНА ПОГАЧА: Посластица која никога не оставља равнодушним, штавише, са стола нестаје зачас
Чоколадна погача постала је веома популарна на друштвеним мрежама, а свако ко је пробао истиче да је укус неодољив!

Foto: Printskrin Youtube
Састојци:
За тесто:
- 3 кашике шећера
- 1 кесица сувог квасца
- 1 чаша топлог млека (200 мл)
- 1 чаша топле воде (200 мл)
- 1 шољица уља (100 мл)
- Беланце (жуманце оставити за премазивање)
- 6 чаша брашна (користите чашу од 200 мл)
- 1 кашичица соли
За фил:
- Кремић од чоколаде
- Млевени ораси
За премазивање:
- Жуманце
- 1 кашичица млека
Припрема:
У чинију ставите шећер, суви квасац, топло млеко и топлу воду. Промешајте и оставите да одстоји 5-10 минута док квасац не почне да пени.
Додајте уље, беланце и со, па постепено умешајте брашно. Умесите мекано тесто које се не лепи за руке. Покријте тесто чистом кухињском крпом и оставите да нарасте на топлом месту око 1 сат. Када је тесто нарасло, поделите га на једнаке лоптице.
Сваку лоптицу развуците у облик круга. На средину ставите кашичицу чоколадног намаза и поспите млевеним орасима. Преклопите ивице теста преко фила и обликујте куглицу или жељени облик. Поређајте припремљене колачиће у плех обложен папиром за печење.
У чинијици помешајте жуманце и млеко, па тиме премажите сваки колачић.
Пеците у претходно загрејаној рерни на 180°Ц док не порумене (око 20-25 минута).
Ову чоколадну погачу можете сервирати и топлу и хладну, једнако је укусна.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОГАЧА СА СУВИМ ГРОЖЂЕМ И ОРАСИМА: Богата, сочна посластица (ВИДЕО)
01. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

ПОГАЧА СА ЦИМЕТОМ У ОБЛИКУ ПАХУЉЕ: Одличног укуса и још бољег изгледа (ВИДЕО)
09. 12. 2024. у 14:30

РАПСОДИЈА УКУСА: Домаћа погача са три врсте сира, идеална за доручак или ужину
10. 07. 2024. у 07:00

ТРАМП СПУСТИО ЦАРИНЕ И СРБИЈИ: Ево колико сада износе и када одлука ступа на снагу
ПРЕДСЕДНИК САД Доналд Трамп изјавио је данас да ће свим земљама, укључујући и Србију, уведене царине бити суспендоване, осим за Кину, којој је тарифе увећао на 125 одсто.
09. 04. 2025. у 20:44

ДРАМА НА ГРАДИЛИШТУ! ЈЕДНА ОСОБА ЗАРОБЉЕНА, ТРОЈЕ ПРЕЖИВЕЛО: Грађани позвани да се евакуишу због додатног урушњавања (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО преносе локални медији, претпоставља се да су две особе заробљене након што се срушило градилиште Шин Ансан, у Иљик-донгу, Гванмјон-си, близу јужнокорејске престонице.
11. 04. 2025. у 10:00 >> 10:12

ВАНРЕДНО СТАЊЕ У СЛОВАЧКОЈ: Масовне ликвидације грла, лешеве бацају у јаме и заливају кречом - ничу сточна гробља широм земље
"УКОЛИКО би дошло до новог избијања, било би неопходно поново дефинисати зоне ограничења у радијусу до 10 километара. То би значило не само тестирање скоро више од 120.000 грла стоке, повећан ризик даљег ширења заразе, пооштравање ветеринарских мера и значајна ограничења стављања производа у промет, већ и да се не предузимају мере које су изнад свих неопходних мера порекла са фарми."
11. 04. 2025. у 15:23
Коментари (0)