НЕОДОЉИВО ПРЕДЈЕЛО: Слана торта која се прави за 15 минута

Новости онлине

30. 03. 2025. у 13:00

Ако уживате у издашним сланим тортама, а остало вам је мало печених паприка, овај рецепт не бисте смели да заобиђете. Оне се праве брзо и једноставно, а ова коју вам данас представљамо не тражи ни да укључите рерну – потребно је само мало труда за незабораван оброк.

НЕОДОЉИВО ПРЕДЈЕЛО: Слана торта која се прави за 15 минута

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 кувана јајета
  • 10 печених паприка
  • 1 чаша киселе павлаке
  • 200 г крем сира
  • 200 мл мајонеза
  • 200 г качкаваља (сеченог на листиће)
  • 200 г шунке (сечене на листиће)
  • со, бибер и уље по потреби
  • 5 маслина

Припрема:

Ољуштите печене паприке, па их испохујте.
Прохлађене паприке ређајте по дну ватросталне посуде, па преко намажите фил од помешаног мајонеза, павлаке и крем сира, које сте зачинили по укусу.
Преко поређајте листове шунке, па поново поређајте паприке.
Затим опет нанесите фил, а затим ређајте качкаваљ, па фил.
На крају изрендајте кувана јаја и остатак шунке и украсите ситно сецканим маслинама.

(glossy)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.

22. 04. 2025. у 12:01

Коментари (0)

ТВОЈА ШТИТНА ЈЕ ТВОЈ ШТИТ: Бесплатни прегледи штитне жлезде уз подршку Фондације Mozzart