НЕОДОЉИВО ПРЕДЈЕЛО: Слана торта која се прави за 15 минута
Ако уживате у издашним сланим тортама, а остало вам је мало печених паприка, овај рецепт не бисте смели да заобиђете. Оне се праве брзо и једноставно, а ова коју вам данас представљамо не тражи ни да укључите рерну – потребно је само мало труда за незабораван оброк.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 кувана јајета
- 10 печених паприка
- 1 чаша киселе павлаке
- 200 г крем сира
- 200 мл мајонеза
- 200 г качкаваља (сеченог на листиће)
- 200 г шунке (сечене на листиће)
- со, бибер и уље по потреби
- 5 маслина
Припрема:
Ољуштите печене паприке, па их испохујте.
Прохлађене паприке ређајте по дну ватросталне посуде, па преко намажите фил од помешаног мајонеза, павлаке и крем сира, које сте зачинили по укусу.
Преко поређајте листове шунке, па поново поређајте паприке.
Затим опет нанесите фил, а затим ређајте качкаваљ, па фил.
На крају изрендајте кувана јаја и остатак шунке и украсите ситно сецканим маслинама.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОХОВАНИ ЦЕЛЕР: Све популарнији рецепт, који је заслужио да буде део ваше трпезе
01. 03. 2025. у 11:00Јована Васић

ПУЊЕНЕ ПЕЧУРКЕ: Лагано предјело са богатим укусом
27. 01. 2025. у 11:00Новости онлине

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)